Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Απαλλαγείτε από τη Mυρωδιά Mούχλας στο πλυντήριο ρούχων με 2 απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας


 Εάν έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από το πλυντήριο ρούχων σας, μπορείτε να την σταματήσετε με ένα έξυπνο κόλπο καθαρισμού. Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων σας χρησιμοποιώντας δύο απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας.

Εάν τα ρούχα σας μυτίζουν άσχημα όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι πάει στραβά στο εσωτερικό της συσκευής. Η μούχλα αναπτύσσεται σε περιβάλλον με υγρασία και μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές στο πλυντήριο ρούχων.

Το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο πλυντήριο ρούχων 

Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα στο υγρό περιβάλλον, τρεφόμενα από τη βρωμιά από παλιά φορτία πλυσίματος. Αν και δεν προκαλούνται όλα τα προβλήματα από υπολείμματα ή βακτήρια, η μυρωδιά μούχλας που αναδύεται όταν βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο μπορεί να εξαφανιστεί εύκολα χρησιμοποιώντας δύο κοινά οικιακά συστατικά.

Το κόλπο καθαρισμού μοιράστηκε η TikToker @brunchwithbabs, η οποίος μοιράζεται συμβουλές καθαρισμού με τους εκατομμύρια ακόλουθους της στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, η Babs δείχνει στους followers της πώς να καθαρίσουν το πλυντήριο ρούχων τους χρησιμοποιώντας μόνο 2 υλικά:

  • 1 λεμόνι και
  • μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας.

Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές με λεμόνι και οδοντόκρεμα

«Σας έχει τύχει ποτέ να ξεχάσετε τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα να έχουν άσχημη μυρωδιά;», ρώτησε η Babs στην λεζάντα του βίντεο.

«Ακολουθεί ένα κόλπο για να απαλλαγείτε από αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας:

  • Απλώς κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και καλύψτε την κομμένη πλευρά με οδοντόκρεμα – περίπου με μια κουταλιά της σούπας.
  • Ρίξτε τα μισά λεμόνια στο άδειο πλυντήριο ρούχων σας και ενεργοποιήστε το πλυντήριο εκτελώντας έναν γρήγορο κύκλο πλύσης με πολύ ζεστό νερό.
  • Μετά το τέλος του κύκλου πλύσης, το πλυντήριο θα έχει φρέσκια μυρωδιά και με πολύ μικρό κόστος.

Μπορείτε να αγοράσετε ακριβά καθαριστικά πλυντηρίου ρούχων ή… μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας».

Το βίντεο, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 236.000 likes, κέρδισε το ενδιαφέρον τον χρηστών των social media. Πολλοί έσπευσαν να γράψουν τα σχόλια τους με κάποιους να προτείνουν τις δικές τους συμβουλές για άρωμα φρεσκάδας στο πλυντήριο ρούχων.

«Μια άλλη συμβουλή είναι να βάλετε 2 φλιτζάνια ξύδι στο πλυντήριο με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (μέντα, κ.λπ.) και αυτό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα», σημείωσε ένας χρήστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις