Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η Mάχη με διάσπαρτες εστίες για τρίτη ημέρα – Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών – ΦΩΤΟ και BINTEO


 Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/09) στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, και εξελίχθηκε σε ένα πύρινο μέτωπο 32 χιλιομέτρων, το οποίο έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ενώ δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 35 ετών, έχασαν την ζωή τους στις φλόγες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ισχυρές δυνάμ

εις που επιχειρούν στο σημείο, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με ενεργές διάσπαρτες εστίες, κυρίως στο δυτικό κομμάτι.

Η φωτιά, από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, όπου έχει μειωθεί η δυναμική της φωτιάς και αυτή τη στιγμή καίνε πολλαπλές διάσπαρτες εστίες, ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί, μάλιστα, οι κάτοικοι στα Σοφιανά έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.


Το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, της εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου, η οποία παραμένει κλειστή μέχρι και αυτή την στιγμή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 132 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν από αέρος 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις