Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

KKE: Νέο κάλεσμα συμπόρευσης και πρωτοβουλίες

 


Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνει το Σάββατο (7 μ.μ.), στα Προπύλαια, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, ανήμερα της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά από την Κατοχή. «Τότε και τώρα, μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό» το σύνθημα του συλλαλητηρίου.

Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα σε ενορχήστρωση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Θα ερμηνεύσουν οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριλίζα Λούντζη, Ασπασία Στρατηγού, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής, ενώ κείμενα θα απαγγείλουν η Λίλα Καφαντάρη και ο Πέρης Μιχαηλίδης.

Το ΚΚΕ συνεχίζει τις πολύμορφες δραστηριότητες με τις οποίες προωθεί το κάλεσμα συμπόρευσης, και σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένο και το συλλαλητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συλλαλητήριο σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων της Κ.Ο. Αττικής με αφορμή σημαντικές επετείους, όπως αρχικά η Απελευθέρωση, η κρίσιμη ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη ’44 και στη συνέχεια τα 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών τη χρονιά που ακολουθεί.

Κατά τους ιθύνοντες της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου, αυτό «αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στις σύνθετες εξελίξεις, σε μια περίοδο που τα πολεμικά μέτωπα επεκτείνονται, ενώ η πολεμική προπαρασκευή συνεχίζεται πυρετωδώς, όπως με τη στροφή της Ε.Ε. στην πολεμική οικονομία και τα σχέδια για τροφοδότηση με 500 δισ. τον χρόνο της πολεμικής βιομηχανίας».

Για το ΚΚΕ οι εξελίξεις αυτές «δεν αποτελούν μια “προσωρινή εκτροπή”, αλλά την “κανονικότητα” των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τους δρόμους και τις πηγές ενέργειας, τις σφαίρες επιρροής και τις αγορές, πολύ παραπάνω που πυκνώνουν τα σύννεφα μιας νέας μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης». Τις συνέπειες τις πληρώνουν οι λαοί και ο ελληνικός λαός, λέει το ΚΚΕ, με το «καθηλωμένο εισόδημα, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, την υποχρηματοδότηση σε σημαντικούς τομείς και τις κοινωνικές δαπάνες, τη στιγμή που δίνονται πολλά δισ. κάθε χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς και την εμπλοκή της χώρας» σε αυτούς.

Κατά τον Περισσό, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι κριτήριο για «ακόμα πιο μαζική αμφισβήτηση και καταδίκη της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής» και ταυτόχρονα για τη «Συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για τον Σοσιαλισμό».

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ ανανεώνει και φέτος το κάλεσμα συμπόρευσης προς τους εργαζόμενους, μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, προς τους «βιοπαλαιστές» ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους μαθητές και τη νεολαία, τις γυναίκες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όσους έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών εξαιτίας και της απουσίας πρόληψης κ.ο.κ.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πριν από λίγες μέρες σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ «έχει συναίσθηση των ευθυνών του», «δεν έχει δεσμεύσεις από το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς», «δεν τρέχει να επιδιορθώσει τις ρωγµές του συστήµατος», αλλά «παλεύει για να µπαίνει όλο και πιο αποφασιστικά στο στόχαστρο ο πραγµατικός αντίπαλος, η αστική τάξη και η εξουσία της».

Κι ακόμα αναφέρει ότι το ΚΚΕ «έχει εµπιστοσύνη στην αστείρευτη δύναµη του εργατικού – λαϊκού αγώνα, στη δύναµη που έχει ο οργανωµένος λαός να φέρει τα πάνω κάτω», γι’ αυτό «τα µέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι µπροστάρηδες σε κάθε αγώνα του λαού µας, ενώ όλα τα αστικά και οπορτουνιστικά κόµµατα ούτε µπορούν ούτε πολύ περισσότερο θέλουν τον λαό πραγματικά στο προσκήνιο.

Με ένα κίνηµα πανελλαδικά συντονισμένο, µε το ΚΚΕ µπροστά, δυναμώνουμε την πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική, ενισχύουμε την αµφισβήτησή της, την αμφισβήτηση του σηµερινού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις