Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή για πανσέτες στο φούρνο σαν ψητές στα κάρβουνα, που παραμένουν ζουμερές εσωτερικά! Καλά ψησίματα και καλή όρεξη σε όλους!
Η Συνταγή είναι από Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Απλή εκτέλεση που οι κρεατοφάγοι την λατρεύουν:
Αρχικά βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα:
λίγο αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
χωρίς καθόλου λάδι
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο φούρνο με ρύθμιση γκριλ στην πάνω σχάρα.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
Εναλλακτικός τρόπος για μαριναρισμένες πανσέτες που κάνουν μοναδικής νοστιμιάς πιάτο:
ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Χυμός από ένα στυμμένο λεμόνι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε τις πανσέτες καλά. Εν συνεχεία ανακατεύουμε τα υλικά για την μαρινάδα και τις περιχύνουμε.
Έπειτα τις τοποθετούμε εντός ψυγείου για όσο περισσότερο μπορούμε προκειμένου να δέσει η μαρινάδα με το κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου στο γκριλ.
Κατόπιν παίρνουμε τις πανσέτες, τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις βάζουμε σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα ή στη σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, τις γυρνάμε από την άλλη και περιμένουμε να ροδίσουν.
Αφήνουμε τις πανσέτες για ψήσιμο συνολικά για περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου