Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Kύκλωμα εκβιαστών Κέρκυρας: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ


 Μετά από μια μαραθώνια απολογία που διήρκησε πάνω από 16 ώρες, κρίθηκε η προφυλάκιση του υποδιευθυντή της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος δωροληψίας και εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στο νησί. 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν 16 ώρες. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας απολογήθηκε πρώτος, για περισσότερο από τρεις ώρες.

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών εφοριακών

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν είτε φορολογικά χρέη είτε είχαν να πάρουν επιστροφές από την Εφορία.

Ζητούσαν χρήματα για «εξυπηρετήσεις» και σε άλλες περιπτώσεις απαιτούσαν χρήματα από φορολογουμένους προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην προβούν σε έλεγχο.

Κομβικό ρόλο έπαιζε ο λογιστής, ο όποιος παρείχε στοιχεία στους επίορκους εφοριακούς.

Στη συνέχεια, αυτοί αναλάμβαναν δράση και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου τα θύματα να λάβουν νωρίτερα την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν, ή ακόμη και για να αποφύγουν ελέγχους.

Μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται και καταθέσεις επιχειρηματιών και περιγράφονται οι εξακριβωμένες οκτώ περιπτώσεις που το κύκλωμα ζήτησε εκβιαστικά χρήματα που ξεκινούσαν από 5.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις