Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Kουνουπίδι ψητό! Υπέροχη πρόταση, γι αυτούς που δε το συμπαθούν!


Ίσως έχεις δοκιμάσει κουνουπίδι σε τηγάνι. Έτσι είναι όμως πιο υγιεινό και το ίδιο γευστικό.

Υλικά:
Ένα κουνουπίδι χωρίς τα φύλλα και τα κοτσάνια,
κομμένο σε φουντίτσες.
( Μόνο το τρυφερό μέρος, αν και το κοτσάνι, γίνεται τραγανό)
Ελαιόλαδο,
φρυγανιά τριμμένη,
αλάτι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου
( ή κάρυ)
και τριμμένη παρμεζάνα.
Οι αναλογίες εξαρτώνται από την ποσότητα και το γούστο σας.

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά τις φουντίτσες σε ένα μπολ με το λάδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το τυρί και ανακατεύουμε καλά ώστε να είναι όλα τα κομμάτια καλυμμένα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε το κουνουπίδι και ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν. Τα γυρίζουμε στο εικοσάλεπτο, για να είναι η κρούστα τραγανή.

Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για ορεκτικά. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις