Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ρυθμιστής ο Πολάκης – Οι κινήσεις διεμβολισμού των Kασσελακικών


 Σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναδεικνύεται ο Παύλος Πολάκης ύστερα κι από την «ειρηνευτική» πρωτοβουλία που ανέλαβε για συνάντηση των υποψήφιων προέδρων ώστε να βρεθεί ένα κοινό modus vivendi μέχρι το συνέδριο και τις εκλογές.

Όπως πληροφορείται, μάλιστα, το CNN Greece η πλευρά Πολάκη έχει ζητήσει μια κίνηση καλής θέλησης από τον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση.

Αυτή μεταφράζεται στην ανάκληση του εξωδίκου που έστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής ο έκπτωτος πρόεδρος.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που μια τέτοια κίνηση δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να γίνει από τον κ. Κασσελάκη, αφού θα τον εξέθετε στους υποστηρικτές του, θεωρείται πολύ δύσκολο στη σημερινή (Παρασκευή, στις 13.00) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να ληφθεί απόφαση ματαίωσης της αυριανής Κεντρικής Επιτροπής.

Εσωτερική, επίσης, έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες Κασσελάκη δεν πρόκειται να γίνει.

Διεμβολισμός Πολάκη της βάσης των υποστηρικτών του Κασσελάκη

Όπως κι αν έχει, ο κ. Πολάκης θα συνεχίσει στη στρατηγική διεμβολισμού της βάσης υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη μέσα κι από κινήσεις όπως η συνάντηση μαζί του, καθώς κι ενδεχομένως η μη υποστήριξη από τα μέλη της Κ.Ε. τα οποία στηρίζουν τον τομεάρχη Διαφάνειας τυχόν ψηφίσματος για διαγραφή ή αναστολή ιδιότητας μέλους ή απαγόρευση καθόδου στις εκλογές στον κ. Κασσελάκη αν δεν αποσύρει το εξώδικο.

Ο κ. Πολάκης, επίσης, θα επιμείνει στην πραγματοποίηση ενός τουλάχιστον ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων, εκτιμώντας πως πλεονεκτεί σε προγραμματικό σχέδιο.

Ποιοι επιμένουν στη «σκληρή» γραμμή της διαγραφής Κασσελάκη

Όσον αφορά τους «100», συνεδρίαζαν και χθες για να καθορίσουν τη στάση τους ως προς την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κ.Ε.

Όπως μαθαίνουμε, οι πασοκογενείς εμφανίζονται ξανά ως οι πιο σκληροί ζητώντας τη διαγραφή Κασσελάκη.

Ανησυχία για ακραίες κινήσεις στη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Έτσι κι αλλιώς ουδείς προεξοφλεί μια ήρεμη συνεδρίαση της Κ.Ε. στην οποία είναι πιθανό να βρεθούν και δεκάδες ή κι εκατοντάδες υποστηρικτές Κασσελάκη.

Μπορεί, εξάλλου, το SMS που κυκλοφόρησε χθες και καλούσε σε σχετική κινητοποίηση, αλλά κι αποχή των κασσελακικών μελών της Κ.Ε. ώστε να μην υπάρχει απαρτία να μην είχε ως ιθύνοντα νου τον καθαιρεθέντα πρόεδρο και το επιτελείο του, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία για ακραίες κινήσεις.

Τις τελευταίες ώρες, εξάλλου, στοχοποιείται και μέλος της Κ.Ε. που υποστηρίζεται πως μολονότι έχει ενταχθεί στη Νέα Αριστερά ψήφισε για την καθαίρεση Κασσελάκη και θα ενεργοποιηθεί και στην αυριανή ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης ξεκινά άμεσα περιοδεία σε όλη τη χώρα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει την πολιτική του πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της καμπάνιας του που επίσης θα εγκαινιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις