Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Σάλος στη Βρετανία: Βουλευτής της Kυβέρνησης γρονθοκόπησε πολίτη στον δρόμο – «Ένιωσα ότι απειλούμαι» video


 Σοκ και αντιδράσεις έχει προκαλέσει νέο βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) που δείχνει τον Βρετανό βουλευτή των Εργατικών, Μάικ Έιμσμπερι, να γρονθοκοπεί έναν άνδρα στον δρόμο. Ο βουλευτής της περιφέρειας Ράνκον και Χέλσμπι, ο οποίος είναι 55 ετών, παραδέχτηκε το περιστατικό και δήλωσε ότι αισθάνθηκε «απειλή» ενώ βρισκόταν έξω για φαγητό με φίλους.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε από τη MailOnline, δείχνει τον Έιμσμπερι να ρίχνει αρχικά μια γροθιά σε έναν άνδρα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Στη συνέχεια, τον χτυπά ξανά, ενώ ακούγεται να του λέει «δεν θα με απειλήσεις ξανά».

Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό μετά τη διαρροή ενός άλλου βίντεο στα social media το Σάββατο, το οποίο κατέγραψε τον Έιμσμπερι να φωνάζει στον άνδρα που ήταν στο έδαφος.



Σε δήλωσή του, ο Έιμσμπερι ανέφερε ότι, μετά το συμβάν, επικοινώνησε ο ίδιος με την Αστυνομία του Τσετσάιρ, για να αναφέρει το περιστατικό και πρόσθεσε πως «δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλια δημοσίως». Συμπλήρωσε ότι «παραμένει αφοσιωμένος στο έργο του για τους πολίτες του Ράνκον και του Χέλσμπι» και δεσμεύεται να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα της αστυνομίας, αν χρειαστεί.

Η αστυνομία του Τσεσάιρ επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια κλήση τα ξημερώματα του Σαββάτου για επίθεση στην οδό Μέιν στο Φρόντσαμ. Παράλληλα, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε πως είναι ενήμεροι για το περιστατικό και ότι ο Έιμσμπερι «θα συνεργαστεί πλήρως με οποιαδήποτε έρευνα» της αστυνομίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως, μόλις την προηγούμενη μέρα, ο Έιμσμπερι είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συμμετοχή του σε μια συνάντηση με κατοίκους της περιοχής του, με αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια και την ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων.

Το περιστατικό έχει εγείρει προβληματισμό για το πώς ακριβώς συνέβη η συμπλοκή, με τον Συντηρητικό βουλευτή Ρίτσαρντ Χόλντεν να δηλώνει ότι «μόνο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι ακριβώς προηγήθηκε της καταγραφής του βίντεο» και να καλεί το κοινό να επιτρέψει στην αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνά της.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Έιμσμπερι και αφορά την ασφάλειά του. Πέρυσι, ένας άνδρας 56 ετών καταδικάστηκε για πρακτικές stalking κατά του βουλευτή, όπου παρακολουθούσε τις κινήσεις του από τα παράθυρα του γραφείου του και ρωτούσε τους φύλακες για το επίπεδο ασφαλείας του χώρου.

Με πληροφορίες από: Sky News, Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις