Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Kανείς δεν αποκλείει διαγραφή Κασσελάκη – O άλλος δρόμος Πολάκη


 Η απειλή της διαγραφής ή, έστω, της αναστολής ιδιότητας μέλους που και αυτή συνεπάγεται ωστόσο πως δεν μπορεί να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές επικρέμεται πάνω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κανείς αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου και η παραπομπή του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας από τον Θέμη Μουμουλίδη δεν θα είναι οι πιο ακραίες ενέργειες που θα δούμε σε βάρος Κασσελάκη.

Μπορεί, άλλωστε, ο Παύλος Πολάκης να δηλώνει ευθαρσώς πως ο αγώνας πρέπει να γίνει στα ίσα, όμως ούτε ο Σωκράτης Φάμελλος ούτε ο Νικόλας Φαραντούρης ούτε ο Απόστολος Γκλέτσος έχουν εκφραστεί δημοσίως για το αν πρέπει ο καθαιρεθείς πρόεδρος να είναι υποψήφιος ή όχι.

«Εκ του πονηρού η μετάθεση του συνεδρίου»

Όπως κι αν έχει, σήμερα Δευτέρα αρχίζει ο προσυνεδριακός διάλογος ενόψει του συνεδρίου της 8ης με 10η Νοεμβρίου το οποίο αναμένεται να είναι υβριδικό, δηλαδή και με συνέδρους που θα συνδέονται με zoom, με επίσημη αιτιολογία τη στενότητα του χώρου αν αυτός είναι το κλειστό γήπεδο του Περιστερίου λόγω έλλειψης κι άλλων χώρων από τη στιγμή που εκείνες τις ημέρες θα διεξάγεται κι ο Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας.

Από την άλλη, οι κασσελακικοί θεωρούν πως η χρονική μετάθεση του συνεδρίου κι άλλων διαδικασιών είναι εκ του πονηρού, με τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη να λέει χθες στο Νέο Ηράκλειο σε υποστηρικτές του πως «όσοι δεν χωρέσουν μέσα θα βρίσκονται απέξω».

Το επιτελείο Κασσελάκη, εξάλλου, εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένο για τη συμμετοχή στη συνάθροιση σε κρητικό εστιατόριο της πόλης- υπολογίζεται πως ο παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν τους 500-, ενώ ετοιμάζονται παρόμοιες συναθροίσεις τόσο στο δήμο Αθηναίων όσο και σε μεγάλους δήμους της Αττικής.

Προγραμματικό λόγο και όχι τοξικότητα θέλει ο Παύλος Πολάκης

Την ίδια ώρα, το επιτελείο Πολάκη σχεδιάζει ομιλίες στις πρωτεύουσες των 13 περιφερειών και περιοδείες σε μεγάλες πόλεις, επιμένοντας στον προγραμματικό λόγο απέναντι στην τοξικότητα.

Ο βουλευτής Χανίων επιθυμεί να περάσουν οι προγραμματικές του προτεραιότητες σε ένα όσο το δυνατό πιο ευρύ ακροατήριο, γι’ αυτό και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πολύ το δίαυλο και των πανελλαδικών τηλεοπτικών ΜΜΕ που μέχρι πρόσφατα απέφευγε.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνει κι ο ίδιος τηλεφωνήματα ώστε η ψύχρανση του παρελθόντος να μετατραπεί σε ένα πιο θερμό κλίμα και με τους δημοσιογράφους.

Οι υπογραφές υποστηρικτών του Φάμελλου για την υποψηφιότητα Γκλέτσου

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος θα συνεχίσει κι αυτή την εβδομάδα τις συναντήσεις του με θεσμικούς παράγοντες της οικονομίας και της κοινωνίας ευρύτερα στέλνοντας το μήνυμα πως στόχος είναι η αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι όχι η εσωκομματική αντιπαράθεση.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αιτιολογία την οποία χρησιμοποιούν φανεροί υποστηρικτές Φάμελλου για την υπογραφή που έβαλαν και στην υποψηφιότητα Γκλέτσου, σύμφωνα με την οποία ο τελευταίος θα λάβει "λούμπεν" ψήφους που αλλιώς θα κατευθύνονταν στον κ. Κασσελάκη.

Αρκετά μέλη, άλλωστε, της Κ.Ε. λοξοκοιτούν ήδη προς το ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, θεωρώντας τελειωμένη ιστορία το ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις