Η sυνταγή είναι από Maria Kazdagli – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ έκανα την δόση του απλού βανίλιας χωρίς βανίλιες και αντί για γάλα ή γιαούρτι έβαλα ένα ποτήρι χυμό μανταρίνι που μέσα είχα χτυπήσει και 2 ολόκληρα, (με την φλούδα), δηλαδή ρευστό αλλά όχι πολύ πηχτό.
Για το σιρόπι έβαλα 1 ποτήρι χυμό με 1 ποτήρι ζάχαρη, (το θέλω πολύ γλυκό).
Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο δεν χρειάζεται βράσιμο.
Μόλις βγει το κέικ ρίχνετε το χλιαρό σιρόπι.
Περιμένετε να κρυώσει τελείως να ξεφορμάρετε.
Αν είναι ταψάτο είναι πιο εύκολο!
Η συνταγή είναι από Maria Kazdagli – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺” – Maria Chaloulou.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Εύκολο κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια και σοκολάτα – πολύ αρωματικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η sυνταγή είναι από Maria Kazdagli – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ έκανα την δόση του απλού βανίλιας χωρίς βανίλιες και αντί για γάλα ή γιαούρτι έβαλα ένα ποτήρι χυμό μανταρίνι που μέσα είχα χτυπήσει και 2 ολόκληρα, (με την φλούδα), δηλαδή ρευστό αλλά όχι πολύ πηχτό.
Για το σιρόπι έβαλα 1 ποτήρι χυμό με 1 ποτήρι ζάχαρη, (το θέλω πολύ γλυκό).
Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο δεν χρειάζεται βράσιμο.
Μόλις βγει το κέικ ρίχνετε το χλιαρό σιρόπι.
Περιμένετε να κρυώσει τελείως να ξεφορμάρετε.
Αν είναι ταψάτο είναι πιο εύκολο!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Εύκολο κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια και σοκολάτα – πολύ αρωματικό!
Εξαιρετικό με υπέροχα αρώματα και γεύσεις.
ΥΛΙΚΑ
120 ml. ηλιέλαιο
δύο ολόκληρα μικρά πορτοκάλια
240 ml. χυμό πορτοκάλι
δύο μεγάλα αυγά
μία πρέζα αλάτι
400 αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο
300 γρ. ζάχαρη
1,5 κτγ. μπέικιν κοσκινισμένο
1,5 κτγ. σόδα
200 γρ. σταγόνες σοκολάτα ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πορτοκάλια, αφαιρώ τις άκρες, αφαιρούμε κουκούτσια και τις λευκές ίνες και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό, τα αυγά και το αλάτι και τα χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα.
Σε ενα μπωλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και τα χτυπημένα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα ίσα- ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Δεν χρειάζεται καθόλου μίξερ! Βουτυροαλεύρωμα στην φόρμα και ψήσιμο για μια γεμάτη ώρα στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου