Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

«Ενεργειακές» απειλές από το IPAN: Θα χτυπήσουμε διυλιστήρια και κοιτάσματα φυσικού αερίου

 


Με πλήγμα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου απειλεί το Ιράν εάν δεχθεί επίθεση, την ώρα που το Τελ Αβίβ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό. 

Αυτό ανέφερε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί.

«Αν οι κατακτητές κάνουν ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις ενεργειακές πηγές τους, τις εγκαταστάσεις τους και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου», δήλωσε ο Φανταβί.

Η νέα απειλή ήρθε μετά την πύρινη ομιλία του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, οποίος έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, η οποία θύμισε εκείνη που εκφωνήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού στρατηγού Κάσεμ Σολειμανι από τις ΗΠΑ και την επακόλουθη πυραυλική επίθεση του Ιράν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ, όταν υπήρχαν φόβοι για πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Ο Χαμενεΐ προσπάθησε να προβάλλει δύναμη προς τα έξω και ηρεμία στο εσωτερικό του ακροατήριο, αλλά και να αποκρούσει τις αναφορές ότι φοβόταν να εμφανιστεί δημοσίως μετά τις δολοφονίες του Ισμαήλ Χανίγια και του Χασάν Νασράλα.

Το διάγγελμα ήταν επίσης μια προσπάθεια προβολής της ενότητας, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ιρανικού κατεστημένου να είναι όλοι παρόντες. Ο Πεζεσκιάν επικρίθηκε πρόσφατα από τους σκληροπυρηνικούς επειδή πρότεινε ότι το Ιράν και το Ισραήλ θα μπορούσαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες κάποια στιγμή.

Ο ίδιος παραμέρισε κάθε υπόνοια ότι η υποστήριξη του Ιράν προς τον αποκαλούμενο «Άξονα της Αντίστασης» - θα επηρεαστεί από τις πρόσφατες επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ -κάτι που πολλοί άλλοι ηγέτες μουσουλμανικών εθνών στην περιοχή αρνήθηκαν να κάνουν- και επανέλαβε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να πολεμά κατά του Ισραήλ μέσω των αντιπροσώπων του, ανεξάρτητα από τις δολοφονίες του Χανίγια και του Νασράλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις