Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Δεν θα επισκεφθεί ξανά τους συγγενείς του συζύγου της – «H πεθερά και η κουνιάδα μου με κοροϊδεύουν για την εμφάνισή μου»


 Μία 29χρονη γυναίκα και ο 32χρονος άνδρας της, ο Jake, είναι παντρεμένοι για τρία χρόνια. Κατά γενική ομολογία, η σχέση τους είναι υπέροχη. Το πρόβλημα είναι τα πεθερικά της…

Συγκεκριμένα, η πεθερά της και η κουνιάδα της, οι οποίες σχολιάζουν, με την πρώτη ευκαιρία, την εμφάνισή της.  «Έχει φτάσει σε σημείο που δεν αντέχω να είμαι μαζί τους», παραδέχεται η γυναίκα.

Ενώ σε κάποιες γυναίκες αρέσει να βάφονται και να ντύνονται σύμφωνα με την μόδα, εκείνη ντύνεται πολύ απλά. Όταν πηγαίνει επίσκεψη στα πεθερικά της, δεν αγχώνεται ώστε να είναι «στην πένα». Ο Jake πάντα της λέει ότι είναι πολύ όμορφη και την επιβεβαιώνει ότι του αρέσει. Από αυτόν, αντλεί σιγουριά και έτσι δεν αισθάνεται πίεση να κάνει καμία αλλαγή.

Η οικογένειά του, αντίθετα, έχουν βάλει στόχο να τονίζουν κάθε τι που δεν τους αρέσει πάνω της.  Όταν αρραβωνιάστηκαν, η πεθερά της, την πλησίασε και της είπε: «Εγώ, για τον γάμο μου, έχασα 15 κιλά. Φαινόμουν άψογη στις φωτογραφίες».

«Με κρίνει συνέχεια. Το ίδιο κάνει και η κουνιάδα μου»

Τότε, η γυναίκα δεν ήξερε πώς ν’ απαντήσει. Ακόμη χειρότερα, το ίδιο πράγμα κάνει και η κουνιάδα της. Μια φορά η κουνιάδα της, της είχε πει: «Καλά, πάλι αυτό το τζιν φοράς;», ενώ μια άλλη φορά της είπε ότι, αν βαφόταν και αν ντυνόταν διαφορετικά, θα έδειχνε «πολύ καλύτερη».

Κάθε φορά που γίνεται αυτό, η γυναίκα προσπαθεί να το ρίξει στην πλάκα. Άλλωστε, δεν θέλει να δημιουργήσει θέμα.

«Ωστόσο, με πονάει πολύ. Δεν μ’ αρέσουν οι συγκρούσεις. Είμαι σε δύσκολη θέση όμως, επειδή δεν θέλω να κάνω τον Jack να διαλέξει ποια πλευρά να υπερασπιστεί. Πρόσφατα όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν».

Πριν από λίγες εβδομάδες, στα γενέθλια του πεθερού της, η γυναίκα έφτασε στα όριά της. Λόγω της ημέρας, προσπάθησε πολύ να περιποιηθεί την εμφάνισή της. Έφτιαξε τα μαλλιά της, βάφτηκε, φόρεσε ένα φόρεμα και, γενικά πίστευε ότι ήταν στα καλύτερά της.

Όταν όμως μπήκε στο σπίτι, η πεθερά της χαμογέλασε με το ζόρι και με θράσος της είπε: «Για δες, επιτέλους προσπάθησες λίγο».

Αυτό της δημιούργησε μεγάλη αμηχανία, ωστόσο οι μαχαιριές δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγο πιο μετά, η κουνιάδα της, άρχισε να σχολιάζει το βάρος της.

«Ξέρεις, πρέπει να γυμνάζεσαι λίγο. Μην το αφήνεις τώρα που είσαι παντρεμένη», της είπε η κουνιάδα της.

Όταν της το είπε αυτό, δεν ήταν παρών ο άνδρας της. Η γυναίκα είχε μείνει άναυδη. Ήταν παραπάνω από ταπεινωμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει σε κανέναν μέχρι που έφυγαν.

«Η αντίδρασή του συζύγου μου με σόκαρε»

Στο γυρισμό, μίλησε στον Jake, του οποίου η απόκριση, τη σόκαρε.

«Είπε ότι συμφωνεί πως η μητέρα και η αδελφή του ξεπέρασαν τα όρια, αλλά δεν πρέπει να το παίρνω τόσο σοβαρά. Μου είπε εντάξει, έτσι είναι ο χαρακτήρας του, και μου ζήτησε να τις αγνοήσω», περιγράφει η γυναίκα.

Βέβαια, δεν έχει ιδέα πως γίνεται να τις αγνοήσει, από τη στιγμή που οι δυο τους την κάνουν να αισθάνεται απαίσια, κάθε φορά που συναντιούνται.

Η απάντηση του άνδρα της, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η γυναίκα «πάτησε πόδι»

Του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει επίσκεψη στην οικογένειά του, μέχρι η πεθερά και η κουνιάδα της να σταματήσουν να την φέρνουν σε δύσκολη θέση, σχολιάζοντας την εμφάνισή της.

«Έχω κουραστεί να υποκρίνομαι ότι δεν μ’ ενοχλεί, δεν μπορώ να συνεχίσω», είπε.

Ο άνδρας της έχει θυμώσει μαζί της και την κατηγορεί ότι αντέδρασε υπερβολικά. Προφανώς, η οικογένειά του, ήδη τη θεωρεί «σνομπ», επειδή είναι χαμηλών τόνων, γι’ αυτό εκείνος θεωρεί ότι, αν σταματήσει να τους επισκέπτεται, το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι να χειροτερέψει τα πράγματα.

«Μου ζήτησε να είμαι ευγενική για να μην διαταράξω την ατμόσφαιρα, όμως εδώ και χρόνια, αυτό κάνω και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα», εξηγεί η γυναίκα.

Παρόλα αυτά, η γυναίκα νιώθει διχασμένη. Ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όμως δεν είχε ποτέ της σκοπό να προκαλέσει πρόβλημα ανάμεσα στον άνδρα της και τους συγγενείς του.

Αυτό έχει οδηγήσει τη γυναίκα ν’ αναρωτιέται αν, η άρνησή της να πηγαίνει σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, είναι δικαιολογημένη ή υπερβολικά σκληρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.