Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

H Xεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

 


Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο σπίτι του Νετανιάχου στην ισραηλινή πόλη Καισάρεια.

Σύμφωνα με το Al jazeera, ο επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ, ανέφερε:

«Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τη στόχευση του σπιτιού του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου».

O εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ παραδέχτηκε, επίσης, πως κάποιοι μαχητές της έχουν πέσει στα χέρια των ισραηλινών δυνάμεων, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει τον αριθμό τους.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το Τελ Αβίβ «φέρει ευθύνη για τις ζωές τους».

«Στο ζήτημα των αιχμαλώτων που κρατούνται από τον εχθρό, λέω: γνωρίζω ότι ο εχθρός δεν δεσμεύεται από την ηθική του πολέμου και τις διεθνείς συνθήκες αλλά φέρει την ευθύνη για τη ζωή των αιχμαλώτων» είπε σε δημοσιογράφους ο Αφιφ, καλώντας παράλληλα από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να φροντίσει για την ασφάλειά του.

Οι Ισραηλινοί παραδέχονται ότι το σπίτι του Νετανιάχου υπέστη ζημιές

Στην παραδοχή, μετά από καθυστέρηση κάποιων ημερών, ότι το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια υπέστη ζημιές από την επίθεση της Χεζμπολάχ προχώρησαν οι ισραηλινές Αρχές.

Μια εικόνα, που προηγουμένως είχε απαγορευτεί από τη στρατιωτική λογοκρισία να δημοσιευθεί, δείχνει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι από την πρόσκρουση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η έκρηξη έσπασε το γυαλί σε ένα παράθυρο υπνοδωματίου, αλλά δεν διείσδυσε στο σπίτι.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

Το χρονικό της επίθεσης

Το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια φέρεται να ήταν ο στόχος του drone της Χεζμπολάχ το πρωί του Σαββάτου (19/10) -μια επιθετική κίνηση από πλευράς της οργάνωσης, που δείχνει ότι παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στον Λίβανο δεν σκοπεύει να καταθέσει, τουλάχιστον προσώρας, τα όπλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή, οπότε δεν κινδύνευσε, ενώ στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ούτε η σύζυγός του.

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο ίδιος ο Νετανιάχου τόνισε ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει», επιδιώκοντας παράλληλα να δείξει ήρεμος και άνετος μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Σε βίντεο, που κυκλοφόρησε στα Εβραϊκά και τα αγγλικά, ο Νετανιάχου εμφανίζεται να περπατάει ανέμελος σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι.

«Ξέρετε πριν από δύο ημέρες εξολοθρεύσαμε έναν κατά συρροή δολοφόνο, τον Γιαχία Σινουάρ, και όπως έχω πει είμαστε σε υπάρξιακό πόλεμο, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους» τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο εβραϊκό βίντεο.

Στο αγγλικό, χαρακτηρίζει τον Σινουάρ τρομοκράτη, που οι τραμπούκοι του αποκεφάλισαν τους άντρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις