Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

«Τρώτε λάθος τα μακαρόνια»: H οργή των Ιταλών και το χιουμοριστικό βίντεο - Oι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν ένα πλούσιο πιάτο με ζυμαρικά κάθε τόσο.


 Είναι η επιτομή του comfort food – ζεστό και ικανό να αγκαλιάσει μια σειρά από γεύσεις. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να να μην αρέσει σε αυτό το χορταστικό γεύμα. Με την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, είναι σωστό να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτό το αγαπημένο πιάτο. Ωστόσο, φαίνεται ότι μπορεί να το τρώγαμε λανθασμένα εδώ και αρκετό καιρό.

Για όσους αγαπούν τα μακαρόνια, θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πιάσετε ένα κουτάλι για να σας βοηθήσει να στροβιλίσετε τα ζυμαρικά σας σε ένα τακτοποιημένο πιρούνι, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν αυτή τη μέθοδο για να διατηρήσουν τα μακαρόνια τους χωρίς να λερωθούν και δημιουργηθεί χάος.

Ο χρήστης του TikTok Francees, δείχνει πώς πρέπει να τρώγονται τα μακαρόνια, υποδεικνύοντας ότι το κουτάλι είναι περιττό. Στην Ιταλία, η χρήση ενός κουταλιού για να σας βοηθήσει να τυλίξετε τα μακαρόνια στο πιρούνι σας θεωρείται απαγορευτικό.

Σε ένα βίντεο που δείχνει τον εαυτό της να τρώει μακαρόνια, είπε: “Κανόνας 1. Δεν χρειάζεσαι κουτάλι. Κανόνας 2. Δεν χρειάζεται να κόψεις μακαρόνια. Δεν χρειάζεται το μαχαίρι. Κανόνας 3. Γείωσε το πιρούνι στο κάτω μέρος του πιάτου και στριφογύριζε».

Το κλιπ έχει πυροδοτήσει μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο από τότε που το δημοσίευσε η Francees, με τους θεατές να θέλουν να μοιραστούν τις προτιμήσεις τους για την κατανάλωση ζυμαρικών.

Ένας θεατής παρατήρησε: «Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι σε ορισμένες περιοχές χρησιμοποιούν και κουτάλι». Ένας άλλος πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μαχαίρια;”

Ένας τρίτος ρώτησε: “Είμαι ο μόνος που χρησιμοποιεί κουτάλι για να στροβιλίζει τα μακαρόνια;” Ενώ ένας άλλος μοιράστηκε: «Νόμιζα ότι όλοι το έκαναν αυτό παντού».

Η πλειοψηφία των Ιταλών δεν θεωρεί κοινωνικά αποδεκτή τη χρήση κουταλιού όταν τρώνε μακαρόνια. Αυτό οφείλεται στην πεποίθηση ότι πρόκειται για παραβίαση της εθιμοτυπίας.

Η χρήση ενός κουταλιού μπορεί να οδηγήσει σε αδέξιες μπουκιές καθώς μπορεί να μαζέψετε πάρα πολλά ζυμαρικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να λάβετε κάποια περίεργα βλέμματα από ντόπιους στην Ιταλία, αν σας πιάσουν να το κάνετε.

Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η χρήση και του κουταλιού και του πιρουνιού για να φάτε μακαρόνια είναι μια περίπλοκη προσέγγιση. Αυτή η μέθοδος βοηθάει στο να μην πιτσιλάει η σάλτσα παντού, και μερικοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για να πασπαλίσουν λίγο τυρί για να βοηθήσει να δέσει και η σάλτσα.

Γι’αυτό το λόγο έφτιαξαν ένα χιουμοριστικό βίντεο

photo: pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις