Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ν.Παναγιωτόπουλος για παράνομους αλλοδαπούς: «Θα δημιουργηθούν δομές σε Κρήτη και Ρόδο» H Kατάσταση στο κέντρο της Ρόδου έχει λάβει τραγικές διαστάσεις από τους εκατοντάδες παράνομους αλλοδαπούς


 Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, την ώρα που η κατάσταση στο κέντρο της Ρόδου έχει λάβει τραγικές διαστάσεις από τους παράνομους αλλοδαπούς που έχουν κατασκηνώσει στην πόλη στήνοντας πρόχειρους καταυλισμούς με αυτοσχέδια καταλύματα από χαρτόκουτα και σκηνές, ανακοίνωσε πώς θα δημιουργηθούν προσωρινές δομές φιλοξενίας στο «νησί των Ιπποτών» και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα rodiaki, οι παράνομοι μετανάστες είναι παραπάνω από 700 με τις ροές να είναι σχεδόν καθημερινές!

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Εξετάζονται σενάρια δημιουργίας χώρων προσωρινής φύλαξης στην Ρόδο και την Κρήτη, τα οποία θα λειτουργούν αποκλειστικά σε 48ωρη βάση. Οι λύσεις που προκρίνονται είναι προσωρινές, ελεγχόμενες, και δεν θα επιβαρύνουν την καθημερινότητα των περιοχών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και τη συνεργασία με τους πολίτες».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου, ουδείς αισθάνεται ικανοποίηση για τα κυβερνητικά σχέδια, δεδομένου ότι οι μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Οι κάτοικοι σε Ρόδο και Κρήτη είναι σε απόγνωση αντικρίζοντας σχεδόν καθημερινά καραβιές με παράνομους αλλοδαπούς να καταφτάνουν στα νησιά τους.

Αναφερόμενος ο υπουργός στην διαχείριση του Μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ότι η ΕΕ προσανατολίζεται να αυστηροποιήσει την πολιτική της, μετά τις πιέσεις που δέχονται πάρα πολλές χώρες.

Εκτίμησε, δε, ότι «αρχικά θα τεθεί το ζήτημα της εφαρμογής της συμφωνίας Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι σε ισχύ από το 2016 και περιλαμβάνει επιστροφές, με την Τουρκία να μην τις πραγματοποιεί από το 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις