Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

H έξυπνη λύση για τον Kαθαρισμό του Bραστήρα – «Αυτό το κόλπο είναι σωτήριο για την αφαίρεση των αλάτων μέσα σε λίγα λεπτά»


 Πείτε “αντίο” στα επίμονα άλατα του βραστήρα με ένα απλό κόλπο, χωρίς να επηρεαστεί τη γεύση των αγαπημένων σας ροφημάτων ή του πρωινού καφέ σας. Επιπλέον, η μέθοδος αυτή λειτουργεί μέσα σε λίγα λεπτά και απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια.

Ξινός καφές; Η αιτία είναι τα συσσωρευμένα άλατα στον βραστήρα 

Μήπως τα ροφήματα σας ή ο καφές σας έχουν ξινή γεύση τον τελευταίο καιρό; Με την πάροδο του χρόνου, τα μέταλλα στο νερό μας – όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο – μπορούν να συσσωρευτούν, δημιουργώντας ένα κιτρινωπό κατάλοιπο στις συσκευές που φαίνεται αντιαισθητικό και μπορεί να μειώσει την απόδοσή τους.

Αν και τα άλατα ασβεστίου δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία σαςμπορεί να κάνει τα αγαπημένα σας ροφήματα να έχουν μία ελαφρώς ξινή και πικρή γεύση. Ευτυχώς, υπάρχει ένα «σωτήριο» κόλπο για να διώξετε τα επίμονα άλατα χωρίς να καταστρέψετε τη συσκευή σας.

Η έξυπνη λύση για να απαλλαγείτε από τα επίμονα άλατα στον βραστήρα

Στην δημοφιλή ομάδα του Facebook Mrs Hinch Army Cleaning Tips, μια γυναίκα με το όνομα Jo δημοσίευσε μια φωτογραφία του βραστήρα στην δουλειά της, εξηγώντας ότι η εταιρεία αρνείται να αγοράσει μια καινούργια συσκευή. «Καμιά ιδέα από πού να ξεκινήσω, παρακαλώ; Θα ήθελα να πιω ένα φλιτζάνι τσάι», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Ενώ ορισμένοι χρήστες έσπευσαν να επαινέσουν το λευκό ξύδι για τις ιδιότητές του κατά των αλάτων, πολλοί υποστήριξαν ότι το φυσικό καθαριστικό κάνει τον βραστήρα σας να μυρίζει λίγο σαν κατάστημα ψαριών.

Αντίθετα, πολλοί λάτρεις του καθαρισμού συνέστησαν τη χρήση κιτρικού οξέος. «Το κιτρικό οξύ είναι φυσικό και δεν έχει χημικά», είπε ένας χρήστης των social media. «Απλά ανακατέψτε με λίγο νερό και βάλτε το να βράσει. Είναι σαν πολύ συμπυκνωμένος χυμός λεμονιού. Συνήθως το αφήνω για περίπου 10 λεπτά. Έχω σκληρό νερό εδώ και είναι σωτήριο».

Ένας άλλος χρήστης συμφώνησε, σχολιάζοντας: «Το κιτρικό οξύ κάνει θαύματα στα βραστήρες. Δουλεύω σε εργαστήριο και το χρησιμοποιούμε για το βιομηχανικό μας αποστακτήρα νερού και για τον βραστήρα στο γραφείο», ενώ ένας τρίτος χρήστης πρόσθεσε: «Το κιτρικό οξύ είναι αυτό που χρησιμοποιώ στο βραστήρα μου και λειτουργεί καταπληκτικά. Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές. Δεν μου αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού».

Η Jo αποφάσισε να δοκιμάσει το κόλπο και ενθουσιάστηκε με τα αποτελέσματα. Είπε ότι λειτουργεί καταπληκτικά και συμβούλευσε να  ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Βάλτε νερό στον βραστήρα ακριβώς πάνω από το σημείο που σταματάνε τα άλατα.
  2. Βράστε το νερό και μετά προσθέτετε 3 κουταλιές κιτρικό οξύ και αφήστε το να καθίσει για 8 λεπτά.
  3. Μετά ξεπλένετε – δεν απαιτείται τρίψιμο.

Το κιτρικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που χρησιμοποιείται συχνά στον επαγγελματικό καθαρισμό. Σε αντίθεση με τα λεμόνια και το λευκό ξύδι, είναι άοσμο και πολύ πιο ισχυρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις