Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

ETOIMOI να αναλάβουν το τιμόνι του πλανήτη οι BRICS; Η σκηνή με Πούτιν και Σι λέει πολλά, vid


 Το επόμενο κύμα παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης αναδύεται στις χώρες της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας, επομένως οι χώρες BRICS χρειάζονται τη δική τους πλατφόρμα για να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των αναπτυσσόμενων οικονομιών, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, στην ολομέλεια της συνόδου κορυφής BRICS στο Καζάν.


«Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε εναλλακτικούς, αξιόπιστους και απαλλαγμένους από κάθε υπαγόρευση πολυμερείς οικονομικούς μηχανισμούς, αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού, να δημιουργήσουμε μια ανταλλαγή τεχνολογιών και προηγμένης γνώσης, να αναπτύξουμε και να αυξήσουμε τη χωρητικότητα νέων διεθνών διαδρόμων μεταφορών», συμπλήρωσε.

Στόχος αυτής της επενδυτικής πλατφόρμας είναι να αυξήσει τις επενδυτικές ροές προς τις χώρες BRICS, τον Παγκόσμιο Νότο και την Ανατολή και να επικεντρωθεί στην επένδυση σε μεγάλα έργα υποδομής και τεχνολογικά έργα, εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης.

«Η Ρωσία, όπως όλα τα κράτη BRICS, είναι ανοιχτή να συνεργαστεί με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής για την προώθηση μιας χωρίς αποκλεισμούς βιώσιμης ανάπτυξης, προκειμένου να οικοδομηθεί ένας καλύτερος κόσμος. Ένας κόσμος στον οποίο θα λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις και τα συμφέροντα κάθε λαού, το δικαίωμά τους για κυρίαρχη ανάπτυξη θα γίνει σεβαστό, η πρωτοτυπία τους, θα ανανγωρίζεται η απόλυτη αξία όλων των πολιτισμών, των παραδόσεων και των θρησκειών ανεξαιρέτως», υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ουκρανία χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει απειλές στην Ρωσία


Στην ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι υπάρχουν δυνάμεις στον κόσμο που θέλουν να επιβραδύνουν την μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο σύστημα, συνηθισμένες να ενεργούν στην λογική της κυριαρχίας.

Έτσι, αυτές οι δυνάμεις χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να δημιουργήσουν κρίσιμες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, αγνοώντας τα ζωτικά της συμφέροντα, τόνισε και προσέθεσε πως «τώρα δεν κρύβουν καν τον στόχο να επιφέρουν στρατηγική ήττα στην χώρα μας. Θα πω ειλικρινά ότι όλα αυτά είναι απατηλές εκτιμήσεις που μπορούν κάνουν μόνο όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία της Ρωσίας και δεν λαμβάνουν υπόψη την ενότητα, το σθένος και τη συνοχή του λαού της που σφυρηλατήθηκε εδώ και αιώνες».

Μέση Ανατολή


Όπως σημείωσε ο Πούτιν, οι συμμετέχοντες στην συνάντηση συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται επίσης γρήγορα <…> Το επείγον, φυσικά, είναι να ξεκινήσει μια συνολική πολιτική διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής στο σύνολό του. Είναι απαραίτητο να σταματήσει η βία. (…) Η ίδια η διευθέτηση πρέπει να επιτευχθεί σε μια γενικά αναγνωρισμένη διεθνή νομική βάση, η οποία προβλέπει άμεσα τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ», σημείωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η σκηνή που κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ συζητούν ζωηρά και με νόημα κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στο πλαίσιο της Συνόδου των BRICS.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις