Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

EKTAKTO - Θερμό Eπεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας - Τι μεταδίδουν τα TOYPKIKA MME


 Θερμό επεισόδιο πραγματοποιήθηκε στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δύο βλήματα όλμου έπεσαν στην ναρκοθετημένη περιοχή των συνόρων κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις!



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν με μπαράζ πυρών πυροβολικού.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Coşkun Başbuğ περιέγραψε την επίθεση ως εξής:

«Δύο βολές όλμων εκτοξεύτηκαν από την Συρία. Και έχουμε πληροφορίες ότι αυτός ο πυροβολισμός χτύπησε την ναρκοθετημένη περιοχή και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, αλλά η Τουρκία απάντησε αμέσως στο περιστατικό.

Ποιός έριξε αυτή την βολή, ποιος ήταν ο σκοπός, πού ήταν η περιοχή στόχος, θα τα μάθουμε όλα αυτά σύντομα.

Τι έγινε που τα βιώνουμε αυτά στα σύνορα που εδώ και μήνες δεν ζήσαμε κανένα περιστατικό; Και πάλι, η ουσία βασίζεται στα ευρήματά μας ότι υπάρχει μια προσπάθεια να επεκταθούν οι εξελίξεις εκεί στην Συρία».



Στην περιοχή έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

 

Σύμφωνα με το syriahr.com ένας αξιωματικός υπολοχαγός του καθεστώτος σκοτώθηκε και ένα μέλος της ομάδας του τραυματίστηκε, ενώ ένα μέλος των δυνάμεων «κομάντος» των SDF σκοτώθηκε όπως και ένας πολίτης, ως αποτέλεσμα των εντατικών βομβαρδισμών πυροβολικού που πραγματοποίησαν σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις και οι πληρεξούσιοι τους, στο χωριό Arab Hasan στην ύπαιθρο Manbij, ανατολικά του Χαλεπίου.

 

Χθες, ένα μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου Manbij σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό πυροβολικού που πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις στα χωριά Al-Jat, Aoun Al-Dadat και Arab Hasan στην ύπαιθρο Manbij, στο ανατολικό Χαλέπι, εντός των περιοχών που ελέγχονται από το «Στρατιωτικό Συμβούλιο Manbij».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις