Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

EIKONEΣ: Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την Ελληνική Επανάσταση από Προκόπη Παυλόπουλο


 Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τελέστηκαν σήμερα στην Πάφο.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος επεσήμανε την ανάγκη για τερματισμό της κατοχής της Κύπρου και τόνισε τις ευθύνες της Ελληνικής πλευράς πρός όλο τον Ελληνισμο, ενώ ο Δήμαρχος Πάφου υπέδειξε την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός νέου οράματος για τον Ελληνισμό με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τη  εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας κ. Μιχαηλίδου, η οποία συνεχάρη τον Δήμο Πάφου για την υλοποίηση του έργου αυτού ως μνημείο ιστορικής σημασίας.

Την όλη εκδήλωση στήριξε η χορωδία του Σωματείου Ευαγόρα Παλληκάρια υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου.

Το έργο εκπονήθηκε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Λαμπριανού Κουτσόλαμπρου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε, τον γλύπτη Αρσέντη Λισενκόβ και την εικαστικό Κατερίνα Φουκαρά που συμπλήρωναν την δημιουργική ομάδα.

Στόχος της ομάδας, όπως έχει αναφερθεί, ήταν η δημιουργία ενός μνημείου για την εποποιία του αγώνα και το οποίο θα είναι παράλληλα προσιτό με διαφορετικές χρήσεις αφού οι επισκέπτες και ιδιαίτερα τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνούν τις διάφορες πτυχές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις