Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Νέος επίτροπος Άμυνας EE: Τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με την Pωσία - Πολεμοχαρείς τοποθετήσεις δείχνουν προς τα πού οδηγείται η Ευρώπη


 Η ΕΕ και η Ρωσία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στο πεδίο της μάχης σε λιγότερο από μια δεκαετία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο ευρωβουλευτής Andrius Kubilius, ο νεοδιορισθείς Επίτροπος Άμυνας και Διαστήματος της ΕΕ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας είναι γνωστός για την σκληρή στάση του στις σχέσεις με την Μόσχα.

Το μπλοκ πρέπει να αυξήσει την αμυντική του παραγωγή και να συγκεντρώσει αποθέματα για να μπορέσει να «αμυνθεί», δήλωσε ο Κουμπίλιους, ο οποίος είναι επί του παρόντος μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο παρουσίασε το στρατηγικό του έγγραφο για την άμυνα την Τετάρτη.

«Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», είπε ο ευρωβουλευτής, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της ομάδας του που ζητά μια «Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση» και ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην «αμυντική τεχνολογία του μέλλοντος».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά την Ρωσία σε έξι με οκτώ χρόνια», υποστήριξε ο Kubilius. «Η ΕΕ, συμπληρώνοντας το ΝΑΤΟ μαζί με τα κράτη μέλη της, πρέπει να ενισχύσει την αμυντική παραγωγή, να συγκεντρώσει αποθέματα και να συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Kubilius ηγήθηκε της κυβέρνησης της Λιθουανίας δύο φορές: μεταξύ 1999 και 2000 και μεταξύ 2008 και 2012. Από το 2019 ήταν ευρωβουλευτής και μέλος της ομάδας του ΕΛΚ. Ο πολιτικός έχει επανειλημμένα καλέσει τις Βρυξέλλες να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση στις σχέσεις με τη Μόσχα και να «χτυπήσουν» την Ρωσία με πρόσθετες κυρώσεις.

Οι πολεμοχαρείς τοποθετήσεις πολιτικών της ΕΕ, οι οποίοι διορίζονται σε θέσεις-κλειδιά δείχνουν προς τα πού παρασύρεται η Ευρώπη!

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις