Τι είναι το Ε220 και γιατί απαγορεύεται στην κανέλα;

Το διοξείδιο του θείου είναι ένα αέριο που χρησιμοποιείται ευρέως ως συντηρητικό σε πολλά τρόφιμα, καθώς έχει την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων, διατηρώντας έτσι τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η χρήση του δεν επιτρέπεται σε όλα τα τρόφιμα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, άσθμα ή ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα.

Στην περίπτωση της κανέλας, η προσθήκη του Ε220 απαγορεύεται γιατί θεωρείται ότι αλλοιώνει τη φυσική γεύση και το άρωμα του μπαχαρικού, ενώ παράλληλα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, ιδιαίτερα των ατόμων με ευαισθησία στο θείο.

Ποιες είναι οι συνέπειες για τους καταναλωτές;

Η παρουσία του Ε220 στα ξυλάκια κανέλας αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας και θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα προϊόντα που αγοράζουν. Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να απαιτούν ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα, χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών που μπορεί να βλάψουν την υγεία τους.

Τι πρέπει να κάνουμε;

  • Ενημέρωση: Είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα που καταναλώνουμε και να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες.
  • Ανάκληση: Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν, θα πρέπει να το επιστρέψετε στο κατάστημα όπου το αγοράσατε.