Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

«Eνα Nουμεράκι και αυτό είναι όλο»! Αυτά ειπώθηκαν για τον Προσωπικό Αριθμό που φέρνουν για όλους

 


«Σκοπός είναι να φέρουμε τον Μοναδικό Αριθμό για τους πολίτες».

Τα… διαδικαστικά έχουν μείνει για να βγει στη φόρα ο περιβόητος Προσωπικός Αριθμός.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν εδώ και μήνες πως είναι… έτοιμοι. Για το θέμα αυτό μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

«Εγώ ακόμα σας περιμένω για τον Προσωπικό Αριθμό, προκειμένου να πάω να βγάλω ταυτότητα. Πού είμαστε;», ρώτησε δημοσιογράφος, με τον Υπουργό να απαντάει:

«Το καλοκαίρι έπρεπε να τακτοποιηθούν κάποια ζητήματα σχετικά με την αναγραφή του Π.Α. στις νέες ταυτότητες. Είμαστε πλέον απόλυτα συντενταγμένοι. Θεωρώ πως πλέον μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε Π.Α. με την επιφύλαξη πως τα βήματα που μένουν είναι ελάχιστα.

Η πρώτη λειτουργία του Π.Α. είναι να ξεκαθαρίσουμε τα Μητρώα του Δημοσίου. Είναι τέσσερα διαφορετικά Μητρώα και υπάρχει περίπτωση να είστε αναγραμμένοι διαφορετικά. Αλλάζουμε ταυτότητα σήμερα και αύριο το πρωί όλοι οι Οργανισμοί και οι Τράπεζες θα ξέρουν ποιά είναι οι νέα σας ταυτότητα χωρίς να πάτε πουθενά

Σκοπός δεν είναι να φτιάξουμε απλά ένα 5ο νούμερο, σκοπός είναι αυτό το 5ο νούμερο να είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ νούμερο».

Σε σχετική ερώτηση για τις οικονομικές δραστηριότητες των πολιτών, όπου χρειάζεται να δώσει κάποιος ΑΦΜ για να εκδώσει τιμολόγιο, ο κ. Παπαστεργίου απάντησε:

«Σκοπός είναι να ζητάμε τον Π.Α. αλλά δεν τρέφω αυταπάτες ότι από την ημέρα που θα ξεκινήσουμε τον Π.Α. ξαφνικά άπαντες θα είναι συντενταγμένοι. Θέλει ένα χρόνο προκειμένου και ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να προσαρμοστούν σε αυτό. Θεωρώ πως μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει προσαρμοστεί το κράτος στον Π.Α. Το ΑΦΜ θα μείνει και θα υπάρχει στα αρχεία της ΑΑΔΕ, το ΑΜΚΑ θα υπάρχει στα αρχεία του ΕΦΚΑ. Αλλά θα χρειάζεται μόνο ο Προσωπικός Αριθμός».

«Εδώ και κάποιες δεκαετίες στην Αμερική ισχύει αυτό. Ένα νουμεράκι και αυτό είναι όλο», ήταν η ατάκα δημοσιογράφου με την οποία συμφώνησε ο αρμόδιος Υπουργός.

Θυμίζουμε πως οι νέες ταυτότητες (πάνω στις οποίες θα «κουμπώσει» ο Π.Α.), που ήδη «τρέχουν» και τις έχουν εκδώσει πολλοί Έλληνες, πρόκειται να καταστούν υποχρεωτικές από το 2026, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως επρόκειτο για… εναρμόνηση με τις Κοινοτικές Οδηγίες της Ε.Ε.!

Όσο περνάνε μπροστά στα μάτια μας όλες αυτές οι σαρωτικές αλλαγές, τις οποίες όλοι συνηθίζουν και αποδέχονται αθόρυβα, υπάρχει ο φόβος μία μέρα ξαφνικά, εξίσου για την διευκόλυνση και την «ασφάλεια» των πολιτών, να πλασάρουν μία ακόμα «λύση»:

Να δώσουν στους πάντες τη δυνατότητα να έχουν «τον μοναδικό τους αριθμό», όχι σε μία κάρτα ή στο «έξυπνο κινητό» τους, που εύκολα… χάνονται ή χακάρονται, αλλά πάνω στο σώμα τους!!

φωτο:freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις