Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης για τη στάση Καραμανλή-Σαμαρά: «Eγώ έκανα το Kαθήκον μου, τους πήρα τηλέφωνο»


 Συνέντευξη στο Mega παραχωρεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

«Έκανα αυτό που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσελκύοντας τα καλύτερα στελέχη», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Η μεγάλη απόσταση που έχει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις από το δεύτερο κόμμα δεν οφείλεται μόνο στην κατάσταση στην αντιπολίτευση αλλά και στις πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει. Είμαστε μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, υπηρετούμε το καλό των πολλών Η ΝΔ έχει δείξει πως παίρνει δύναμη από τις ήττες της και ορμή από τις νίκες της. Ειδικά σήμερα δεν θα ήθελα να απαντήσω για τα λάθη που έχουμε κάνει».

Καλούμενος να σχολιάσει την άρνηση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να παρευρεθούν στη σημερινή εκδήλωση, ο πρωθυπουργός απάντησε για πρώτη φορά στα περί «εσωκομματικής κρίσης», λέγοντας:

«‘Έκανα το καθήκον μου, τους πήρα τηλέφωνο, είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει την στάση τους. Η Ελλάδα είναι σήμερα παράγοντας σταθερότητας

Η απόσταση της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα οφείλεται στις πολιτικές που εφάρμοσε. Όταν κυβερνάς για δεύτερη τετραετία, είναι λογικό να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες, εμείς οι ίδιοι σηκώσαμε τον πήχη ψηλά.

Όμως όσοι φαντάζονται ότι η ΝΔ έχει θέματα συνοχής είναι βαθιά νυχτωμένοι. Από τότε που γίναμε κυβένρηση κυβερνητικοί βουλευτές έχουν καταθέσει 6.000 ερωτήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις