Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Απίστευτο κι όμως... Eλληνικό! - Kράτος σε πολίτες: Oμολογήστε… γραπτώς τη φοροδιαφυγή εάν θέλετε «κούρεμα» στα πρόστιμα!

 


Σε μία εποχή που η ηλεκτρονική… διακυβέρνηση έχει προκαλέσει έξτρα γραφειοκρατία και πολλούς πονοκεφάλους σε επιχειρήσεις και λογιστές, τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή» από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Μέσα σε αυτό το άκρως αφιλόξενο πεδίο για κάθε επιχείρηση και επαγγελματία, το ελληνικό κράτος καλεί τους πολίτες να… ομολογούν ότι… έσφαλαν, εάν θέλουν να έχουν έκπτωση στα πρόστιμα που τους καταλογίζονται!

Μόλις χθες αναρτήθηκε το έντυπο περί «αποδοχής πράξεων και μείωσης προστίμων σύμφωνα με το άρθρο 75 του ΚΦΔ», το οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να λάβουν κάποια μείωση στο πρόστιμο!

Οι εκπτώσεις θα φτάνουν και το 50% για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα… παραδέχονται γραπτώς την παράβαση.

Ουσιαστικά το κράτος ζητά ανοικτά από τους φορολογούμενους να… ομολογήσουν γραπτώς πως φοροδιαφεύγουν ή “παρανόμησαν” (ακόμα κι αν δεν το έχουν κάνει;;), δίνοντας παράλληλα τη συναίνεσή τους στην:

«Παραίτηση από το δικαίωμα άσκησης προσφυγής ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου πρώτου βαθμού», όπως χαρακτηριστικά γράφεται στο παρακάτω έγγραφο:



ΦΩΤΟ αρχείου:eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις