Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

“Βραζιλιάνα” ! Το απίθανο γιαουρτογλυκό με dulce de leche και καφέ!


Δοκίμασε να κάνεις αυτή τη μοναδική συνταγή για γιαουρτογλυκό, με dulce de leche και καφέ και θα την κατά ευχαριστηθείς!

Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά:
225γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 6% λιπαρά
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 φλυτζάνι καφέ φίλτρου
¼ φλυτζ. γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο
20 γρ. σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση:

Σε βαθύ πιάτο αδειάζουμε τον καφέ φίλτρου, και αναμειγνύουμε μέσα το γάλα εβαπορέ.

Σε μπεν μαρι: σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, προσαρμόζουμε το μπολ από πάνω, χωρίς να ακουμπάει το νερό. Έπειτα, αδειάζουμε μέσα το καραμελωμένο ζαχαρούχο, και ανακατεύουμε μέχρι να το φέρουμε σε εύπλαστη κατάσταση, αλλά όχι ρευστή.

Κατόπιν, αποσύρουμε και αναμειγνύουμε το γιαούρτι στο ζαχαρούχο, κουταλιά κουταλιά, και συνεχίζουμε βρέχοντας ένα ένα τα μπισκότα μέσα στον καφέ με το γάλα.

Στην συνέχεια, τα στρώνουμε στον πάτο φόρμας, ταψιού, ή ότι άλλο έχουμε και από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα, φροντίζοντας η τελευταία στρώσει να είναι κρέμα.

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο 2 ώρες να πήξει, και διακοσμούμε την επιφάνεια, με κομμάτια μαύρης σοκολάτας που έχουμε κόψει με μαχαίρι.

Το γιαουρτογλυκό μας “Βραζιλιάνα” είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!

"Βραζιλιάνα" ! Το απίθανο γιαουρτογλυκό με dulce de leche και καφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις