Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

«Οι ΗΠΑ οδεύουν προς de facto χρεοκοπία»: Sos από τον Έλον Μασκ - Ο οποίος Βλέπει το κραχ να έρχεται στις υπερχρεωμένες ΗΠΑ.


 Οι ΗΠΑ οδεύουν προς τη χρεοκοπία και γρήγορα θα καταρρεύσουν εάν η Ουάσιγκτον δεν σταματήσει να ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ.

Ο Μασκ σχολίαζε μια ανάρτηση στο X, η οποία υπογράμμιζε την εκτίναξη των πληρωμών τόκων για το αμερικανικό δημόσιο χρέος.

«Τώρα πληρώνουμε σχεδόν 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε τόκους για το χρέος, περίπου το 23% όλων των φόρων, των δασμών και των τελών που εισπράττει η κυβέρνηση των ΗΠΑ πηγαίνει στην πληρωμή τόκων για το χρέος», δημοσίευσε ο λογαριασμός Wall Street Silver.

Ο Μασκ απάντησε, προειδοποιώντας ότι «αν δεν υπάρξει ριζική μείωση των κρατικών δαπανών, τότε, όπως ένα άτομο που έχει αναλάβει πάρα πολλά χρέη, η Αμερική θα χρεοκοπήσει de facto».

«Οι τόκοι του χρέους τείνουν να απορροφούν γρήγορα όλα τα φορολογικά έσοδα, χωρίς να αφήνουν τίποτα για κρίσιμες ανάγκες», πρόσθεσε.

Ο Μασκ είχε επισημάνει προηγουμένως τον Σεπτέμβριο ότι το κόστος εξυπηρέτησης του τεράστιου ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τον τρέχοντα αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος ξεπέρασε τα 840 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι το εθνικό χρέος είχε ξεπεράσει τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενο κατά ένα τρισεκατομμύριο σε διάστημα έξι μηνών.

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις