Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Πρώτος στον κόσμο ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός σήκωσε την γαλανόλευκη ψηλότερα από όλες


 Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στο Τσαντσιόν της Νοτίου Κορέας κέρδισε με σχετική άνεση ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός στην κατηγορία των -51 κιλών.


Με την επιτυχία του αυτή ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός έγινε μόλις ο τέταρτος Έλληνας που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Νικολαίδη και τους Χαράλαμπο Παναγιωτίδη και Αλέξανδρο Παπαγγελή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες, με πρώτη και καλύτερη αυτή απέναντι στον Κορεάτη Σέο (γύρος των «32»), από τον οποίο μάλιστα έχασε και το μοναδικό σετ στη διοργάνωση (18-6, 14-22, 14-12).

Η συνέχεια ήταν σχετικά εύκολη και ο τελικός απέναντι στον Μολδαβό Ρόσκα.. περίπατος.

Σύμφωνα με το apexsports ο Ψαρρός βρέθηκε στο άθλημα από.. τύχη. Κάποια στιγμή άνοιξε κάτω από το σπίτι του σχολή Ταεκβοντο, εκείνος γράφτηκε και σήμερα πανηγυρίζει το χρυσό που τον φέρνει στην κορυφή του κόσμου.

«Όταν ήμουν νεότερος, ήμουν πολύ ενοχλητικός! Δεν μπορούσα να σταματήσω να κινούμαι. Όταν μια μέρα άνοιξε η σχολή κάτω από το σπίτι μου δοκίμασα και μου άρεσε από την πρώτη προπόνηση. Είμαι τυχερός!»

Για τον πρωτάθλημα είπε:

«Νομίζω ότι είχα καλή παρουσία. Η κλήρωση μου  μόνο εύκολη δεν ήταν.  Κληρώθηκα στον πρώτο μου αγώνα με τον πρωταθλητή Κορέας, οπότε μετά από αυτόν τον αγώνα ήμουν τόσο σίγουρος και έδινα το 100% μου σε κάθε αγώνα»

«Φέτος είχαμε ένα προπονητικό καμπ για δύο εβδομάδες μετά από πολλά χρόνια, οπότε ήταν χρήσιμο. Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον πολύ και χτίσαμε το ομαδικό πνεύμαΝομίζω ότι αυτή η γενιά έχει τόσες πολλές δυνατότητες. Έχουμε μεγάλη εθνική ομάδα φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, οπότε πιστεύω ότι είμαστε το μέλλον της Ελλάδας!».

«Μου αρέσει να είναι επιθετικοί οι αντίπαλοι μου, παρόλο που κι εγώ κυρίως είμαι επιθετικός παίκτης», είπε. «Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψω για τις αντοχές μου, γιατί κουράστηκα πολύ στον πρώτο αγώνα. Πρέπει να βελτιώσω τις αντοχές μου και να μάθω πώς να ελέγχω καλύτερα την απόσταση μεταξύ συγκεκριμένων παικτών, γιατί είμαι ψηλός και έχω πρόβλημα με πιο κοντούς παίκτες».

«Πρέπει να πιστεύω στον εαυτό μου και ότι ποτέ δεν χρειάζεται να πιστεύω ότι κάποιος είναι καλύτερος από εμένα, γιατί το πίστευα, αλλά τελικά είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις