Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
1 ποτήρι γάλα
100γρ βούτυρο
2 κ σ κακαο
1 κουβερτούρα γαλακτος
2 5 πακ μπισκοτα πτι μπερ
5 κ σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κακαο και ανακάτεψα να ομογενοποιηθούν προσθεσα το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακάτεψα μέχρι να λιώσουν.
Αφηνουμε λίγο μα κρυώσει και ριχνουμε μετά τα πτι μπερ που τα σπαμε με τα χέρια.
Αναξατευουμε καλά και τα έστρωσα σε μια φόρμα με τσέρκι.26 εκ.
Βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα να παγώσει.
Για την κρεμα ζαχαροπλαστικής
2 φλ γάλα
2 αυγά 4 κ.σ κορν φλάουερ
1 κουβερτούρα γαλακτος
3 κ.σ κακαο
1 κομμάτι βούτυρο
1/2 φλ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βαζουμε τα αυγά την ζάχαρη το κορν φλάουερ και το κακαο και ανακάτεψα πολύ καλά με το σύρμα. Βαζουμε το γάλα να ζεσταίνεται μετά ριχνουμε το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά και μετά ξανά στην κατσαρόλα συνεχίζοντας μέχρι να πήξει
Κατέβαζουμε από την φωτιά έριξα το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακάτευουμε καλά μέχρι να λιώσει και να έχω μια λεία κρέμα. Την σκεπασα με μεμβράνη να μην κάνει κρουστα και την άφηνουμε να κρυώσει.
Για την γκαναζ
1 κουβερτούρα υγείας 200 γρ
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κομμάτι βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βαζουμε όλα μαζί σε κατσαροκακι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μεχρι να γίνει λειο
Πάνω στο μείγμα τον μπισκότων βαζουμε την κρεμα από επάνω το γλάσο και στολισα με τριμμένη σοκολατα. Αφήνουμε 4 ώρες να παγώσει καλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου