Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Μετά τα υποχρεωτικά μπόλια ήρθαν οι υποχρεωτικές ενέσεις αδυνατίσματος


 Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στους ανέργους θα χορηγούνται ενέσεις απώλειας βάρους στο πλαίσιο της προσπάθειας της βρετανικής κυβέρνησης να τους «επαναφέρει στην εργασία».

Γράφοντας για την εφημερίδα The Telegraph, ο Γουές Στρίτινγκ δήλωσε ότι οι παχύσαρκοι «κρατούν πίσω την οικονομία μας», καθώς ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 279 εκατομμυρίων λιρών από τη Lilly, τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια διεθνούς επενδυτικής συνόδου κορυφής στο Λονδίνο, αποκαλύφθηκε ότι τα σχέδια για την επένδυση της Lilly περιλαμβάνουν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες για τη χορήγηση ενέσεων απώλειας βάρους σε ανέργους, ώστε να μετρηθεί ο αντίκτυπός τους στην ανεργία και την οικονομία.

Το φάρμακο τιρεζεπατίδη, το οποίο παρασκευάζεται από τη Lilly, χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους και τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

Σε κλινικές δοκιμές, η τιρζεπατίδη έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από τη σεμαγλουτίδη, η οποία κυκλοφορεί στην αγορά ως Wegovy για την απώλεια βάρους και Ozempic για τον διαβήτη.

Το Ozempic έχει γίνει ένα δημοφιλές εργαλείο για την απώλεια βάρους μεταξύ των διασημοτήτων και των influencers τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του χρήστη να αναπτύξει σοβαρή οφθαλμική πάθηση, καθώς και ότι συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονικών σκέψεων.

«Ως χώρα, τρώμε περισσότερο, τρώμε λιγότερο υγιεινά και γυμναζόμαστε λιγότερο», έγραψε ο Στρίτινγκ στην εφημερίδα The Telegraph.

«Το κόστος για το άτομο είναι σαφές – μια λιγότερο υγιής και μικρότερη ζωή.

«Οι υπέρβαροι μας επιβαρύνουν επίσης σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας μας, κοστίζοντας στο NHS 11 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως – περισσότερο και από το κάπνισμα.

«Και αυτό κρατάει πίσω την οικονομία μας.

«Η ασθένεια που προκαλείται από την παχυσαρκία προκαλεί στους ανθρώπους να παίρνουν κατά μέσο όρο τέσσερις επιπλέον ημέρες ασθένειας το χρόνο, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάζονται να μείνουν εντελώς εκτός εργασίας.

«Για χρόνια, οι κυβερνήσεις αποφεύγουν τις σοβαρές, μακροπρόθεσμες πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των εξουθενωτικών επιπτώσεών της (παχυσαρκίας).

«Ο φόβος ότι θα χαρακτηριστούν ως «κράτος νταντά» σήμαινε ότι δεν έχει γίνει τίποτα και το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί».

Και πρόσθεσε: «Τα μακροπρόθεσμα οφέλη αυτών των φαρμάκων θα μπορούσαν να είναι μνημειώδη στην προσέγγισή μας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας».

«Για πολλούς ανθρώπους, αυτές οι ενέσεις απώλειας βάρους θα αλλάξουν τη ζωή τους, θα τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους και θα ελαφρύνουν τις απαιτήσεις στο NHS μας».

«Αλλά μαζί με τα δικαιώματα πρόσβασης σε αυτά τα νέα φάρμακα, πρέπει να παραμείνει η ευθύνη όλων μας να πάρουμε πιο σοβαρά την υγιεινή διαβίωση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από το NHS να αναλαμβάνει πάντα τον λογαριασμό για τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής».

Ο Στρίτινγκ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «φοβόταν» ότι κάποιος θα πέθαινε ως αποτέλεσμα της κατάχρησης φαρμάκων για την απώλεια βάρους, όπως το Ozempic.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει την πιο αυστηρή ρύθμιση της χρήσης τους.

«Είναι ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία μας. Και ανησυχώ πραγματικά για το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία όσον αφορά την εικόνα του σώματος».

«Ανησυχώ πραγματικά ότι τα φάρμακα που θα μπορούσαν να κάνουν θετική διαφορά στην υγεία μας κινδυνεύουν με κατάχρηση».

«Και πραγματικά φοβάμαι ότι κάποιος θα πεθάνει».

«Νομίζω ότι θα χρειαστούμε πολύ στενότερη κλινική εποπτεία και ρύθμιση. Θα το εξετάσω πολύ προσεκτικά αυτό, αν κερδίσουμε τις γενικές εκλογές».

Η βουλευτής των Σκωτσέζων Πρασίνων Μάγκι Τσάπμαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση των Εργατικών θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διόρθωση των ζητημάτων που προκαλούν την παχυσαρκία αντί να αναπτύξει αυτά τα «απάνθρωπα» σχέδια.

«Το να αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα υγείας ως οικονομικό βάρος που μπορεί να «διορθωθεί» με φάρμακα είναι εξωφρενικό», δήλωσε η ίδια.

«Οι άνθρωποι δεν είναι απλά γρανάζια για να χωρέσουν στην καπιταλιστική μηχανή. Αντί για βραχυπρόθεσμες λύσεις, αυτή η κυβέρνηση των Εργατικών πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων συστημικών ζητημάτων που οδηγούν στην παχυσαρκία και την κακή υγεία σε αυτή τη χώρα.

«Η υπόδειξη ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος είναι άνεργος είναι το βάρος του δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο για περαιτέρω διαχωρισμούς και ντροπή. Αποπροσανατολίζει από τις ευρύτερες κοινωνικές ανισότητες που πραγματικά επηρεάζουν τα ποσοστά ανεργίας και για τις οποίες η κυβέρνηση των Εργατικών θα έπρεπε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να προβληματιστεί».

«Αυτά τα φρικτά και απάνθρωπα σχέδια θα πρέπει να καταργηθούν πριν ξεκινήσουν. Είναι εντελώς απαράδεκτο για τον κ. Στρίτινγκ να προτείνει κάτι τέτοιο, ενώ αγνοεί τον τεράστιο αριθμό συστηματικών σφαλμάτων και ηθικών παραλείψεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή thenational.scot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.