Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Αποκάλυψε στην γυναίκα του ότι η Ζωή του θα ήταν Καλύτερη χωρίς εκείνη – «Με ανταγωνίζεται ή μου λέει ότι έχω άδικο, κάθε φορά που θέλω τη στήριξή της»

 


Ένας 43χρονος άνδρας και η 46 ετών γυναίκα του, η Anne, είναι παντρεμένοι εδώ και 13 χρόνια. Δεν έχουν παιδιά.

Όταν πρωτογνωρίστηκαν, η Anne ήταν ο άνθρωπος που τον έκανε πιο ευτυχισμένο από όλους.

«Ξέρει ακριβώς πως να με κάνει χειρότερα, όταν ήδη δεν είμαι καλά», περιγράφει ο άνδρας.

Την περασμένη δεκαετία, τα πράγματα άλλαξαν. Νιώθει ότι η γυναίκα του έχει αρχίσει να δείχνει τον αληθινό της χαρακτήρα, γεγονός που τον ανησυχεί.

«Μου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα»

Ένα πρόβλημα, είναι η έλλειψη υποστήριξης της Anne. Για την ιστορία, ο άνδρας κάνει μια πολύ πιεστική δουλειά, όπου πρέπει διαρκώς να λύνει τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.

Όταν επιστρέφει σπίτι, η Anne τον «βομβαρδίζει» με άλλα τόσα προβλήματα.

Το πιο απογοητευτικό είναι ότι, η γυναίκα του δεν εργάζεται και θα μπορούσε να τα έχει λύσει όλα αυτά. Ωστόσο, κάθεται και περιμένει πότε θα γυρίσει ο άνδρας της από τη δουλειά για να τον «βομβαρδίσει» με ατελείωτες υποχρεώσεις.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την Anne, είναι ότι δεν μπορώ ποτέ να νιώσω άνετα. Όταν πάω να της μιλήσω για κάτι που με απασχολεί, ή θα με ανταγωνιστεί, ή θα συμφωνήσει με εκείνον που με έχει στεναχωρήσει», περιγράφει.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη Παρασκευή, πέρασε μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά. Προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να λύσει μόνος του. Μετά, αφού έφυγε, ένα διερχόμενο ποδήλατο τον χτύπησε.

Πριν τον εγκαταλείψει, ο ποδηλάτης τον έβρισε. Σκέφτηκε να καλέσει την αστυνομία, αλλά μετά αποφάσισε ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Πήγε στο σπίτι του, περιμένοντας από τη γυναίκα του να τον παρηγορήσει μετά από μια τόσο δύσκολη μέρα. Προσπάθησε να της πει τι είχε συμβεί. Η απάντηση της γυναίκας του ήταν ότι, ο ποδηλάτης είχε δίκιο.

Τόνισε ότι, εκείνος είχε πράσινο και ο ποδηλάτης, κόκκινο. Και πάλι, η γυναίκα του επέμενε ότι ο ποδηλάτης δεν ήταν υποχρεωμένος να σταματήσει και όταν εκείνος προσπάθησε να της πει ότι κάνει λάθος, εκείνη πήρε τον κώδικα κυκλοφορίας και άρχισε να ψάχνει μανιωδώς.

«Ανακάλυψε ότι τελικά, στην πόλη που ζούμε, οι ποδηλάτες έχουν το δικαίωμα να περάσουν με κόκκινο. Έκατσε και μου διάβασε δυνατά και τον κανονισμό. Όταν της είπα ότι δεν μ’ ενδιαφέρει, αυτή συνέχισε να διαβάζει, πιο δυνατά».

Όταν η Anne ολοκλήρωσε, γύρισε και τον κοίταξε με αλαζονεία και ειρωνεία.

«Δεν άντεξα άλλο»

Δεν άντεχε άλλο και απλώς κάθισε και κοιτούσε τη γυναίκα του. Μετά είπε πως ακριβώς αισθάνεται.

«Της είπα ότι η ζωή μου θα ήταν καλύτερη χωρίς εκείνη», αποκάλυψε ο άνδρας.

Εξοργισμένη η Anne, του φώναζε μέχρι που η φωνή της έσπασε. Μάζεψε τα πράγματά της και πήγε στους γονείς της.

Όλο το σαββατοκύριακο, «έσπασε» το τηλέφωνο, απαιτώντας από τον άνδρα της να ζητήσει συγγνώμη.

Ακόμη δεν έχει δώσει στη γυναίκα του απάντηση, και δεν ξέρει αν αυτό που είπε ήταν δικαιολογημένο ή ασυγχώρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις