Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Γαλλία: Λύγισε η Πελικό και αποχώρησε από την δίκη – Τα λόγια του βιαστή που δεν άντεξε να ακούσει


 Συντετριμμένη η Ζιζέλ Πελικό, θύμα κατά συρροή βιασμών από τον άνδρα της που την νάρκωνε και την πρόσφερε σε άγνωστους άνδρες για να την βιάσουν και αυτοί  έφτασε τελικά στο σημείο να σπάσει και βγήκε για πρώτη φορά χθες από το δικαστήριο της Αβινιόν, στην Γαλλία, όπου δικάζεται ο πρώην άνδρας της, Ντομινίκ και ακόμα 50 άτομα.

Η ηλικίας 72 ετών Ζιζέλ αρνήθηκε το δικαίωμα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι παρακολουθεί επί εβδομάδες τώρα την δημόσια διαδικασία, στην οποία περιγράφονται σχεδόν με κάθε λεπτομέρεια οι βιασμοί που υφίστατο επί σχεδόν μια δεκαετία.  Η δίκη άρχισε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Ο Ντομινίκ έχει ήδη παραδεχτεί ότι νάρκωνε την πρώην σύζυγό του, επέτρεπε σε δεκάδες άνδρες να τη βιάζουν ενώ εκείνη κοιμόταν και βιντεοσκοπούσε την κακοποίηση για δική του ευχαρίστηση.

Από την έναρξη της διαδικασίας, η Ζιζέλ έχει θεωρηθεί σύμβολο δύναμης που δέχτηκε να είναι η δίκη δημόσια και που στωικά παρακολουθεί τις καταθέσεις όσων κατηγορούνται για τον βιασμό της. Όμως η κατάθεση ενός άνδρα, του Vincent C., φάνηκε να είναι υπερβολική για την γυναίκα , η οποία σήμερα αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τη βοήθεια ψυχολόγου.

Ο Vincent C., ένας ξυλουργός που περιγράφεται από την εφημερίδα  Le Monde ως «αλκοολικός, καπνιστής χασίς, περιστασιακός χρήστης κοκαΐνης και ήδη καταδικασμένος για ενδοοικογενειακή βία» αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία, αλλά παραδέχθηκε ότι έκανε σεξ μαζί της.

Είπε στο δικαστήριο πώς επισκέφθηκε το διαβόητο φόρουμ coco.fr που χρησιμοποιούσε ο Dominque Pelicot για να οργανώσει τους μαζικούς βιασμούς: «Ήταν πολύ γρήγορο. Συνδέθηκα και μισή ώρα αργότερα κλείστηκε ένα ραντεβού».

Η Ζιζέλ έφυγε αμέσως μετά το παράπονο που διατύπωσε ο ξυλουργός για το πόσο λίγες «επιλογές» είχε σχετικά με ευκαιρίες να κάνει σεξ με άτομα που χρησιμοποιούσαν το φόρουμ: «Δεν είναι και σούπερ μάρκετ, ε; Coco!».

Παρά ταύτα, ο ξυλουργός επισκέφθηκε το σπίτι στο Mazan τουλάχιστον δύο φορές, σύμφωνα με τα σχολαστικά φυλασσόμενα αρχεία του Ντομινίκ, μία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019 και άλλη μία στις 11 Ιανουαρίου 2020.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αμφισβήτησε αυτό που οργάνωνε ο Dominique, ο Vincent C. είπε: «Έψαχνα για έναν σύντροφο για σεξ. Δεν σκέφτομαι σε τέτοιες στιγμές», απάντησε.

Πρόσθεσε ότι πίστευε πως η πρόσκληση του Dominique να βιάσει τη σύζυγό του ήταν το ίδιο με το να τον προσκαλέσει και εκείνη.  «Όταν ο σύζυγος μου λέει: «Έχει πάει για ύπνο, θα την ξυπνήσουμε», αυτό μου αφαιρεί το ζήτημα της συναίνεσης από το μυαλό», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι δεν υπήρχε συναίνεση μέσω πληρεξουσίου, είπε απλώς: «Εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι ικανοποιούσα το ζευγάρι περισσότερο από όσο ικανοποιόμουν εγώ».

Η ομαδική δίκη των 50 ανδρών, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, συνεχίζεται. Ο Ντομινίκ έχει ήδη παραδεχτεί ότι νάρκωνε την σύζυγό του Ζιζέλ και στη συνέχεια προσκαλούσε άνδρες να τη βιάσουν σε μια μακρά περίοδο κακοποίησης που διάρκεσε μια δεκαετία.

Η Ζιζέλ παραιτήθηκε με γενναιότητα από το δικαίωμά της στην ανωνυμία για να αποκαλύψει τους φερόμενους ως δράστες σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, οι Γάλλοι την υποστήριξαν μαζικά, ενώ πολλοί οργάνωσαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε στο Mazan, την πόλη καταγωγής της Gisele, όπου εκατοντάδες διαδήλωσαν μέσα στην πόλη για να την υποστηρίξουν.

Στη δίκη στην Αβινιόν ο ένας μετά τον άλλο οι άνδρες ισχυρίζονται ότι ο Pelicot τους είχε «ξεγελάσει» και τους είχε αναγκάσει να συμμετάσχουν στις διεστραμμένες φαντασιώσεις του για τον βιασμό και τον εξευτελισμό της συζύγου του – πολλές από τις οποίες βιντεοσκοπήθηκαν και τώρα προβάλλονται στο πλαίσιο της δικανικής διαδικασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις