Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

«Ναι σε απευθείας συνομιλίες με τον Πούτιν»: Δήλωση-έκπληξη από Ευρωπαίο ηγέτη


 Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για μια «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται να ληφθούν αποφάσεις ερήμην της Ουκρανίας ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων.

Μιλώντας από το βήμα της Bundestag, ο καγκελάριος τάχθηκε υπέρ διπλωματικών συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου, με τη συμμετοχή και της Ρωσίας, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός και σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν πρέπει ωστόσο ποτέ να ληφθούν αποφάσεις πάνω από το κεφάλι της Ουκρανίας», διευκρίνισε ο κ. Σολτς και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα -εκτός από τη σαφή στήριξη της Ουκρανίας- να κάνουμε και ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να καταλάβουμε με ποιον τρόπο αυτός ο πόλεμος δεν θα συνεχιστεί για πάντα».

Ενδεχόμενες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο θα πρέπει επίσης να διεξαχθούν «σε συντονισμό με τους στενότερους εταίρους μας», σημείωσε ο Όλαφ Σολτς.

Ο καγκελάριος αναφέρθηκε και στους Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι, όπως είπε, «θυσιάζονται καθημερινά στην ιμπεριαλιστική τρέλα του Ρώσου προέδρου, για μια πολιτική που έχει ως στόχο να μεγαλώσει η χώρα, κάτι που δεν επιτρέπεται πλέον να συμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη».

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις