Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Απαλλαγείτε από τη μαύρη Μούχλα στο μπάνιο με ένα έξυπνο κόλπο από ειδικό στον καθαρισμό

 


Η μαύρη μούχλα εκτός από αντιαισθητική μπορεί να γίνει και επικίνδυνη για την υγεία σας. Τα σπόρια της μούχλας μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες. Μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν με ένα απλό και οικονομικό κόλπο.

Οι πιθανοί κίνδυνοι από την μαύρη μούχλα για την υγεία

Η μαύρη μούχλα είναι ένα είδος μύκητα που ευδοκιμεί σε ζεστούς, υγρούς χώρους με κακό αερισμό. Είναι γνωστή για την ανθεκτικότητά της, καθώς εισβάλλει σε τοίχους, περβάζια παραθύρων και σε άλλα σημεία με υγρασία.

Όχι μόνο είναι αντιαισθητική, αλλά τα σπόρια της μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μια σειρά προβλημάτων υγείας επηρεάζοντας το αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες. Ωστόσο, μια λάτρης του καθαρισμού στο TikTok μοιράστηκε ένα απίστευτο κόλπο κατά της μούχλας που μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για επίπονες προσπάθειες καθαρισμού.

Το απλό και οικονομικό κόλπο για να απαλλαγείτε από την μαύρη μούχλα στο μπάνιο

Η «Jess» δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πώς καθάρισε τους καλυμμένους με μούχλα αρμούς στο μπάνιο της. «Δεν μπορώ να πιστέψω τα μάτια μου», είπε η ειδικός στον καθαρισμό(@homeby.jess). «[Σε] ένα από τα προηγούμενα βίντεό μου ζήτησα βοήθεια σχετικά με το πώς να αφαιρέσω τη μούχλα από τους αρμούς γύρω από τη μπανιέρα μου. Πολλοί άνθρωποι στα σχόλια έδωσαν αυτή τη συμβουλή, οπότε σκέφτηκα να το δοκιμάσω και πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πόσο καλά λειτούργησε», αναφέρει η λάτρης του καθαρισμού.

Η «Jess» ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Αρχικά, χρησιμοποιεί χλωρίνη για να καθαρίσει τους αρμούς γύρω από την μπανιέρα της.
  2. Στη συνέχεια καλύπτει τα βρώμικα σημεία με βαμβάκι και μια δεύτερη στρώση χλωρίνης «για να μουλιάσουν καλά».
  3. Αφήνει αυτό το μείγμα για περίπου 7 ώρες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

«Επειδή νοικιάζω το σπίτι μου, δεν ήθελα να ξοδέψω χρήματα για να αντικαταστήσω αυτούς τους αρμούς» είπε. «Θα επαναλάβω απλώς αυτή τη διαδικασία για να απαλλαγώ από τυχόν κομμάτια που μπορεί να έχω αμελήσει».

Η χρήση χλωρίνης για τον καθαρισμό της μαύρης μούχλας και ο πιθανός κίνδυνος

Αποδεικνύεται ότι η Jess δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιεί τη χλωρίνη ως ισχυρό συστατικό κατά των μυκήτων. Ειδικοί στο Cleanipedia υποστηρίζουν επίσης ένα μείγμα λευκαντικής ουσίας και νερού για την εξάλειψη των μυκήτων και συνιστούν επίσης κοινά αντικείμενα κουζίνας όπως η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη μια προειδοποίηση, καθώς ορισμένες λευκαντικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν “σοβαρή ζημιά” στα υλικά στεγανοποίησης. Επομένως, μπορεί να είναι συνετό να κρατήσετε τη χρήση λευκαντικής ουσίας για εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα μούχλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις