Η Συνταγή είναι της κ.Μένια Στεφοπούλου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Σήμερα έχουμε στο τραπέζι μοσχαρίσιο συκωτάκι με λεμόνι!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε σε κομματάκια με μπόλικο λάδι ελαιόλαδο. Το συκώτι ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το καθαρίσει – είναι πιο εύκολο.
Ρίχνουμε κουρκουμά, αλάτι-πιπέρι, 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Το αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα.
Μετά στίβουμε ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Η Συνταγή είναι της κ.Μένια Στεφοπούλου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Ενδιαφέρουσες Προτάσεις/Παραλλαγές από φίλους της Σελίδας:
1) “Όταν το τηγανίσετε βάλτε το σε άλλο τηγάνι καθαρό με το ίδιο λάδι και στο μουλτι βάλτε μουστάρδα, βαλσάμικο και μέλι. Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε στο τηγάνι αυτό έρχεται και μελώνει … Το αφήνουμε λίγο από την μια πλευρά και λίγο από την άλλη και το βγάζουμε γίνεται τέλειο !!!!!”
2) “Το βάζω λίγο στο ξύδι και έπειτα με λίγο νερό στο τηγάνι έως ότου πιει το νεράκι και μετά λαδάκι και γίνεται τέλειο…”
3) “Πρώτα για λίγη ώρα στο γάλα και μετά αυγό και φρυγανιά τηγανίζω και γίνεται τέλειο! Σαν σνίτσελ δηλαδή.”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου