Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: «Ετοιμάζουμε σοβαρά αντίποινα» – Ανησυχία για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Καθώς επίσης και για τις πετρελαϊκές του εγκαταστάσεις.

 


Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) σχεδιάζουν σοβαρά και μεγάλα αντίποινα στην επίθεση του Ιράν και ελπίζουν σε βοήθεια από τους εταίρους στην περιοχή, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού το Σάββατο, επικαλούμενος πηγές με γνώση του θέματος.


«Θα είναι σοβαρό και σημαντικό, βρισκόμαστε στο κέντρο ασκήσεων και το κάνουμε αυτό τις περισσότερες φορές. Αυτό θα έχει συνέπειες για το Ιράν και θα πρέπει να το καταλάβουν», ανέφερε η πηγή.


Το Ισραήλ αναμένει να λάβει υποστήριξη στις επιθετικές του επιχειρήσεις από περιφερειακούς εταίρους, ανέφερε το ραδιόφωνο του IDF.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον για την πιθανότητα επιθέσεων κατά της πυρηνικής και πετρελαϊκής υποδομής του Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ωστόσο, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και ότι οι ΗΠΑ ήταν επίσης κατά μιας τέτοιας επίθεσης.

Εδώ και μέρες υπάρχει επίσης ο φόβος μαζικής πυραυλικής επίθεσης από τους Ισραηλινούς σε καίριες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, γεγονός που θα εκτόξευε μονομιάς την τιμή του «μαύρου χρυσού».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις