Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Με το Bλέμμα στην Κεντροαριστερά ο Τσίπρας – Για μια έντιμη Ελλάδα ο Πολάκης


 Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (22/10) νέα εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις θεματικές συζητήσεις θα μιλήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις για την κρίση ακρίβειας και θα προτείνουν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του κ. Τσίπρα, ο οποίος πάντως δεν αναμένεται να μιλήσει ούτε καν ακροθιγώς για τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρά μόνο με έμμεσες αιχμές, πρωτίστως σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και με παροτρύνσεις για την ενότητα της Κεντροαριστεράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα καταθέσει τη δική του πλατφόρμα για ένα ζήτημα το οποίο θεωρεί κι εκείνος ως το μέγιστο πρόβλημα για τον ελληνικό λαό, το οποίο είναι ικανό να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή όπως αυτή αποκαταστάθηκε μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια επί της δικής του κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, φέρεται αποστασιοποιημένος από την απόφαση αποκλεισμού Κασσελάκη από τις προεδρικές εκλογές όπως αυτή ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως η πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας δεν μπορεί να είναι άλλη από τον τερματισμό της διαρκούς πορείας απόκλισής μας από το σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα, στην οικονομία, στο εισόδημα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και στις δημόσιες υποδομές.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα σημειώσει πως αυτό που απαιτείται είναι συνειδητοποίηση του υπαρξιακού κινδύνου και ισχυρή πολιτική βούληση, αφού οι πολιτικές και κυρίως οι αιτίες που μας οδήγησαν στη κρίση δεν μπορούν να αποτελούν τη συνταγή της διεξόδου, θέτοντας ως νέο εθνικό στόχο την αναστροφή της πραγματικής αυτής απόκλισης.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας θα επισημάνει πως η ανασυγκρότησή της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απλώς ζήτημα σχεδίου και πόρων, αλλά απαιτεί και προϋποθέτει ταυτοχρόνως και ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα, μια βαθιά προοδευτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σύνολο σχεδόν των θεσμών.

Πάει πίσω η εκδήλωση Κασσελάκη - Μια έντιμη Ελλάδα ο στόχος Πολάκη

Όσον αφορά τον έκπτωτο πρόεδρο, η εκδήλωση που σχεδιάζει στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, εν αναμονή και των τελικών αποφάσεων του κόμματος για το πότε και πού θα διεξαχθεί το συνέδριο, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, στις 18:30, ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με τους εθελοντές που δήλωσαν διαθεσιμότητα στο https://odikosmassyriza.gr/ στα γραφεία του στον Ταύρο, Κυδωνίων 2- 4.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους εθελοντές και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, όπως έχει πράξει και με τα μέλη του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Όπως μαθαίνουμε, είναι περίπου 2.000 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγγραφεί και στην πλατφόρμα Κασσελάκη, με την προσπάθεια να εστιάζει στην εγγραφή στο κόμμα όσων περισσότερων έχουν εγγραφεί στο odikosmassyriza.gr.

Στο μεταξύ, στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές κάλπες στοχεύει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την ενότητα και την ενδυνάμωση του κόμματος «για μια έντιμη Ελλάδα».

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχεια του προγράμματος περιοδειών του βουλευτή Χανίων τον φέρνει στο Περιστέρι.

Την Τετάρτη κι ώρα 19.00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και ομιλία σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο δημαρχείο της πόλης επί της οδού Καραθεοδωρή 1 (απέναντι από τη στάση του μετρό Περιστερίου).

Σήμερα, εξάλλου, στις 10.00 ο Σωκράτης Φάμελλος θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Αττικής όπου θα έχει συνάντηση με την περιφερειακή παράταξη «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης».

Στις 11:00 θα επισκεφθεί τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Νίκο Χαρδαλιά.

Το απόγευμα θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις