Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Λίβανος: Αναφορές για έκρηξη στην Bηρυτό – Ισραηλινά χτυπήματα στις γραμμές ανεφοδιασμού της Xεζμπολάχ


 Έκρηξη ακούστηκε στη Βηρυτό και καπνός υψώνεται στα νότια τμήματα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News.

Τα νότια προάστια της πρωτεύουσας βρίσκονται στο επίκεντρο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Το προάστιο Dahiyeh – προπύργιο της Χεζμπολάχ – χτυπήθηκε από το Ισραήλ αργά χθες το βράδυ. Το Ισραήλ έχει δώσει εντολή για εκκένωση 37 χωριών και πόλεων.

Ρουκέτες από την Γάζα στο νότιο Ισραήλ

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. Αμέσως χτύπησαν οι σειρήνες στις συνοριακές κοινότητες Kissufim και Ein Hashlosha. Οι IDF ανέφεραν ότι η μία από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα, ενώ η δεύτερη χτύπησε μια ανοιχτή περιοχή, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς. Αυτή είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που η Χαμάς στοχεύει με ρουκέτες το Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατέστρεψε σήραγγα της Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μια σήραγγα μήκους 3,5 χιλιομέτρων που διέσχιζε τον Λίβανο και τη Συρία.

Σύμφωνα με τους IDF, η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε την σήραγγα για να μεταφέρει κρυφά και να αποθηκεύει ιρανικά όπλα στον Λίβανο.

Το πλήγμα κατέστρεψε τη σήραγγα, κτίρια, αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές στην περιοχή, σημείωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι IDF σε δεύτερο χτύπημα στην διάρκεια της νύχτας κατέστρεψαν υποδομές στο συνοριακό πέρασμα Masnaa μεταξύ Λιβάνου και Συρίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι εντόπισαν απόπειρες παράδοσης ιρανικών όπλων στη Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να αποτρέψει τον εξοπλισμό της Χεζμπολάχ με ιρανικά όπλα μέσω της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις