Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Μέση Ανατολή-Κύπρος: Bρήκαν ευκαιρία οι Τούρκοι! Αυτό θα πουν στον O.H.E. - Έτσι κατηγορούν την ελληνική πλευρά


 Ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είπε στο Sputnik στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι θα συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την αυξανόμενη χρήση των κυπριακών στρατιωτικών βάσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στην Γάζα.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στο νότο με αφορά», δήλωσε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι και η Τουρκία ανησυχεί για τη στρατιωτικοποίηση της Κύπρου. « Φυσικά, θα μιλήσω με τον Γκουτέρες [για αυτό]».

«Λένε ότι αυτό το νησί πρέπει να αποστρατικοποιηθεί, τι γίνεται με το νότο, συν-στρατιωτικοποιείται», είπε και συνέχισε: “Ο Νότος εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε όλες αυτές τις διεθνείς υποθέσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την Κύπρο. Μάλιστα η Χαμάς και άλλες οργανώσεις λένε ότι η Νότια Κύπρος μπορεί να γίνει στόχος επειδή η Κύπρος χρησιμοποιείται πολύ για αυτές τις επιχειρήσεις , και νιώθουμε άβολα για αυτό το πράγμα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει δεκάδες στρατιωτικό προσωπικό στην Κύπρο εν μέσω ανησυχιών για την ανάγκη πιθανής απάντησης στην κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Μέση Ανατολή, όπως μεταδίδεται.

“Όλοι οι Κύπριοι ανησυχούν”, είπε ο Τατάρ, ο οποίο φυσικά αξιοποιεί την κατάσταση προς όφελος της τουρκικής πλευράς, προκειμένου να πείσει την διεθνή κοινότητα, πως η Κύπρος κινδυνεύει εξαιτίας των Ελλήνων που δίνουν έδαφος σε ξένα στρατιωτικές δυνάμεις, χωρίς να ανάφερουν τι πραγματικά ισχύει και παραγνωρίζοντας το γεγονός της παράνομης τουρκικής κατοχής στο νησί!

Ο Τατάρ αποκάλυψε ότι θα τονίσει επίσης στον Γκουτέρες ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να θεωρήσει τα Κατεχόμενα ως ισοδύναμο μέρος σε θέματα που σχετίζονται με τους φυσικούς πόρους, την παράνομη μετανάστευση και την ηλεκτρική ενέργεια.

Σημειώνεται πως μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησε δύο Κυρίαρχες Περιοχές Βάσεων στο Ακρωτήρι και την Δεκέλεια, αφήνοντάς τες πέρα ​​από την εμβέλεια του κράτους. Εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στην Γάζα, η Κύπρος αντιμετωπίζει αντιδράσεις σχετικά με τη χρήση στρατιωτικών βάσεων από δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για να χτυπήσουν τους Χούθι.

Η Κύπρος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη σύγκρουση και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτείται επίσημα να την ενημερώνει σχετικά με τη χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Αντίθετα, η Λευκωσία υπογραμμίζει τον ρόλο της στις διεθνείς προσπάθειες για την δημιουργία θαλάσσιου δρόμου για ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα.

Η τουρκική πλευρά ωστόσο χρησιμοποιεί την κατάσταση προς όφελός της, αναπτύσσοντας δικό της αφήγημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις