Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Bόλος: Ιερέας «Mαϊμού» λειτουργεί σε fake ναό και προσπαθεί να εξαπατήσει τους πιστούς – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος – ΦΩΤΟ


 Ένας ιερέας – μαϊμού που αυτοπροσδιορίζεται ως «Ιερομόναχος Ποιμήν» στην περιοχή του Βόλου και συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία προσπαθεί να εξαπατήσει τους πιστούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Λειτουργεί σε παράνομο «ναΐδριο»

Σύμφωνα με την καταγγελία της Μητρόπολης, το εν λόγω άτομο λειτουργεί ένα παράνομο «ναΐδριο», αφιερωμένο υποτίθεται στον Άγιο Κυπριανό, χωρίς να έχει καμία σχέση με την Κανονική Εκκλησία.

Η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι το άτομο αυτό, εκμεταλλευόμενο την ευσέβεια των πιστών, επιδιώκει οικονομικά και άλλα προσωπικά οφέλη, υποβιβάζοντας και στρεβλώνοντας τη θρησκευτική πίστη. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και παραπλανητική δράση, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές πνευματικές συνέπειες για όσους τον ακολουθούν ή έρχονται σε επαφή μαζί του.

Με ιδιαίτερη έμφαση, η Τοπική Εκκλησία καλεί τους πιστούς να αποφεύγουν κάθε συναναστροφή με τον συγκεκριμένο ψευδοϊερέα, προειδοποιώντας ότι η συνέχιση επαφών μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατες πνευματικές πλάνες. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η λειτουργία ναών ή ιερών χώρων χωρίς την άδεια και ευλογία της Κανονικής Εκκλησίας είναι παράνομη και καταδικαστέα από την Εκκλησία.

Η ανακοίνωση καταλήγει με προτροπή προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να παραμένει σταθερό στις αρχές και τα διδάγματα της Κανονικής Εκκλησίας, αποφεύγοντας τις παγίδες που στήνουν τέτοιου είδους ψευδοϊερωμένοι.

Δείτε την ανακοίνωση

Την προσοχή του Χριστεπωνύμου πληρώματος της περιοχής μας εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσον αφορά κάποιον αυτοπροσδιοριζόμενο «Ιερομόναχο», επ’ ονόματι «Ποιμήν», ο οποίος «λειτουργεί» παράνομο «ναΐδριο» στην Νέα Ιωνία, αφιερωμένο δήθεν στον Άγιο Κυπριανό.

Η Ιερά Μητρόπολή μας προειδοποιεί ότι πρόκειται για πρόσωπο, που ουδεμία σχέση έχει με την Κανονική Εκκλησία και επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό μας, εκμεταλλευόμενος το άδολο θρησκευτικό συναίσθημα, προς ικανοποίηση οικονομικών και άλλων σκοπών. Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί τον λαό μας να αποφεύγει κάθε επαφή και συναναστροφή μαζί του, διότι κινδυνεύει να υποπέσει σε βαρύτατη πλάνη, προδήλως και πολλαπλώς καταστροφική.

Ο φωτογραφικός φακός του TheNewspaper.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο που θυμίζει αυτοσχέδια εκκλησία. Στην είσοδο μάλιστα υπάρχει και ταμπέλα που σύμφωνα με τον ιερομόναχο «Ποιμήν» τοποθετήθηκε από την Μητρόπολη Δημητριάδος.

Δείτε τις φωτογραφίες

ΝΑΟΣ

ΝΑΟΣ

ΝΑΟΣ

ΝΑΟΣ

ΝΑΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις