Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Θάνατος-μυστήριο στη Μαγιόρκα: Bρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα σε χώρο ταφής απορριμμάτων που συνδέονται με την εξαφάνιση 24χρονης

 


Μια γυναίκα, 24 ετών, η οποία εικάζεται ότι έχασε τη ζωή της αφότου λιποθύμησε σε έναν κάδο απορριμμάτων, βρέθηκε νεκρή στην Ισπανία, σύμφωνα με τις Αρχές. Πρόκειται για την φοιτήτρια Αγκοστίνα Ρουμπίνι Μεδίνα, η οποία εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες έπειτα από μία βραδινή έξοδο με φίλους στη Μαγιόρκα.

Η Αγκοστίνα φέρεται να λιποθύμησε και να παγιδεύτηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων, όταν επέστρεφε από τη βραδινή της έξοδο στις 2 Οκτωβρίου. Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η Daily Mail, ανακάλυψαν οστά σε μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, όπου το κινητό της εντοπίστηκε ενεργό για τελευταία φορά τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου.

Το τραγικό περιστατικό και η εξαφάνιση

Οι Αρχές πιστεύουν ότι η Αγκοστίνα έπεσε στον κάδο ενώ προσπαθούσε να πάρει κάτι, πριν χάσει τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η τσάντα της ήταν ακουμπισμένη δίπλα στον κάδο περίπου στις 12:12 το βράδυ, μόλις 15 λεπτά πριν οι υπάλληλοι καθαριότητας φτάσουν στο σημείο για να αδειάσουν τον κάδο στο απορριμματοφόρο.

Το κινητό της απενεργοποιήθηκε μόλις το όχημα μεταφοράς απορριμμάτων έφτασε στη μονάδα καύσης, ενώ η αστυνομία πιστεύει ότι η Αγκοστίνα πέθανε πριν φτάσει στο σημείο αυτό. Η σορός της πιθανότατα μεταφέρθηκε μαζί με τα σκουπίδια στον χώρο υγειονομικής ταφής, όπου βρίσκεται η μονάδα αποτέφρωσης απορριμμάτων.

Η εξέλιξη της έρευνας

Από τη στιγμή της εξαφάνισής της, η αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτενείς έρευνες σε μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαγιόρκα. Πρόσφατα, ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα μέσα σε μία από τις δεξαμενές επεξεργασίας, και έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Πάλμα για ανάλυση DNA, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν ανήκουν στην Αγκοστίνα Ρουμπίνι Μεδίνα.

Οι Αρχές σημειώνουν ότι αν η 24χρονη μεταφέρθηκε στον αποτεφρωτήρα, θα ήταν «αδύνατον να επιβιώσει» από τη διαδρομή μέσα στο απορριμματοφόρο όχημα.


Τα σκουπίδια συμπιέζονται στο εσωτερικό του οχήματος και υπάρχει ελάχιστο οξυγόνο, και πιστεύεται ότι η Αγκοστίνα είχε χάσει ήδη τις αισθήσεις της όταν παραλήφθηκε ο κάδος από το συνεργείο.

Οι τελευταίες ώρες και τα αίτια

Οι ερευνητές θεωρούν ότι ένας συνδυασμός αλκοόλ και φαρμακευτικής αγωγής, την οποία λάμβανε η φοιτήτρια, μπορεί να επηρέασε την κρίση της πριν μπει στον κάδο.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε: «Ήταν μία αδύνατη γυναίκα που δυσκολευόταν να καταναλώσει αλκοόλ. Αυτή η δυσκολία επιδεινώθηκε από τα φάρμακα που λάμβανε». Ένας εργαζόμενος σε κατάστημα που την εξυπηρέτησε πριν την εξαφάνισή της, επιβεβαίωσε ότι έμοιαζε να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η οικογένεια της 24χρονης, η οποία καταγόταν από την Αργεντινή αλλά ζούσε στη Μαγιόρκα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο στη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αστυνομία συνεχίζει να συγκεντρώνει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας για να συνθέσει τα γεγονότα που οδήγησαν στον τραγικό θάνατό της. Το σημείο όπου τα απορριμματοφόρα αδειάζουν τα σκουπίδια περιλαμβάνει τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, περίπου 12.000 τόνους, κάνοντας την αναζήτηση εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.

Η έρευνα συνεχίστηκε σε μια δεύτερη δεξαμενή απορριμμάτων στις 7 Οκτωβρίου, όπου τα σκουπίδια καίγονται σε θερμοκρασίες άνω των 1.200°C. Εκεί βρέθηκαν λείψανα, τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν ανήκουν στην Αγκοστίνα Ρουμπίνι Μεδίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις