Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Στιγμές τρόμου έζησε μια μητέρα που επέστρεψε σπίτι της και δε Bρήκε την 11 μηνών κόρη της, καθώς την πούλησε ο σύζυγός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...


 Στιγμές τρόμου έζησε μια μητέρα που επέστρεψε σπίτι της και δε βρήκε την 11 μηνών κόρη της, καθώς την πούλησε ο σύζυγός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Ο πατέρας του μωρού συνελήφθη αφού η σύζυγός του τον έπιασε να έχει δήθεν πουλήσει το παιδί τους στο Facebook πίσω από την πλάτη της.

Ο εθισμένος στον τζόγο 36χρονος φέρεται να έλαβε μόλις 15 εκατομμύρια ινδονησιακές ρουπίες, που αντιστοιχούν σε περίπου 730 λίρες, τα οποία βύθισε πίσω στους λογαριασμούς του στο στοίχημα.

Η σύζυγός του είχε επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας στην Τανγκεράνγκ, στη δυτική Τζακάρτα, και πίεσε γρήγορα τον σύζυγό της για το πού βρίσκεται το μωρό τους, δήλωσε η τοπική αστυνομία.

Ο Zain Dwi Nugroho, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Tangerang, δήλωσε ότι στη συνέχεια τον παρέδωσε στις αρχές που τον ανέκριναν για να ομολογήσει.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο πατέρας παραδέχτηκε αργότερα ότι πούλησε το μωρό για να μειώσει τα αυξανόμενα χρέη του, αλλά τα μετρητά δεν κράτησαν πολύ, καθώς ομολόγησε επίσης ότι είχε ήδη ξοδέψει τα χρήματα σε τζόγο στο διαδίκτυο.

Η Ινδονησιακή Επιτροπή Προστασίας του Παιδιού (KPAI) δήλωσε ότι ο μπαμπάς είχε εμπλακεί σε «δραστηριότητες που είναι παράνομες από το κράτος», αφού ήρθε σε επαφή με δύο άτομα, τα οποία «ήθελαν να αγοράσουν ένα νήπιο».

Πατέρας εθισμένος στον τζόγο πούλησε την κόρη του στο Facebook

Μιλώντας στο τοπικό πρακτορείο detiknews, ο επικεφαλής της οργάνωσης, Ai Maryati, δήλωσε:

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτός (ο πατέρας) χρησιμοποιεί την οικονομική του κατάσταση για να εμπλακεί σε δραστηριότητες που εξαλείφονται από το κράτος και με την πώληση παιδιών, παραβιάζει επίσης βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πατέρας είδε στο Facebook ότι οι αγοραστές ήθελαν να αγοράσουν ένα νήπιο, οπότε τους έστειλε μήνυμα και κανόνισε την αγορά».

Οι αγοραστές του μωρού δεν έμειναν ατιμώρητοι, καθώς οι δύο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε δίκτυο εμπορίας ανθρώπων.

Στην Ινδονησία, το έγκλημα επισύρει ποινή φυλάκισης 15 ετών και πρόστιμο 600 εκατομμυρίων ρουπιών (29.300 λιρών). Διεξάγεται έρευνα για την υποψία συμμετοχής τους σε μεγαλύτερο δίκτυο εμπορίας ανθρώπων.

Τα παιδιά που αγοράζονται στην Ινδονησία φέρονται στη συνέχεια να μεταφέρονται στο Μπαλί και να πωλούνται εκ νέου για έως και 45 εκατομμύρια ρουπίες (2.195 λίρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις