Ένας αμφιλεγόμενος «superforecaster» έχει προβλέψει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πρόκειται να ξεκινήσει, ενώ θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ΗΠΑ έως το 2032 .
Ο Μάρτιν Άρμστρονγκ έχει κάνει τους έντονους ισχυρισμούς χρησιμοποιώντας υπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη με το όνομα «Σωκράτης», τον οποίο προγραμμάτισε για να παρακολουθεί τις ειδήσεις του κόσμου και να αναζητά θεμελιώδη γεγονότα ειδήσεων που σχετίζονται με τις παγκόσμιες τάσεις.
Ο Άρμστρονγκ, ο οποίος χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Socrates για να προβλέψει το κραχ των ακινήτων το 1989 στην Ιαπωνία και την οικονομική κρίση της Ρωσίας το 1998, πιστεύει τώρα ότι η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία θα καταρρεύσει σε μια ευρύτερη διεθνή σύγκρουση, με βάση την τελευταία ανάλυση δεδομένων.
«Νομίζω ότι είναι το μόνο πραγματικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο», είπε ο διαβόητος, αυτοδίδακτος οικονομικός μοντελιστής στο DailyMail.com.
Ο Άρμστρονγκ δημιούργησε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης από την επιθυμία να γράψει λογισμικό που θα μπορούσε να αυτοματοποιήσει τις συναλλαγές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου στη δεκαετία του 1970 και του ’80.
Με τον καιρό, ωστόσο, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ο κώδικάς του μπορούσε επίσης να προβλέψει παγκόσμιες συγκρούσεις.
«Οι άνθρωποι πάντα γνωρίζουν» πότε πρόκειται να ξεσπάσει ο πόλεμος είπε ο Άρμστρονγκ.
«Και έτσι, υπάρχουν πάντα ενδεικτικές κινήσεις κεφαλαίων πριν ξεκινήσει ή επεκταθεί μια σύγκρουση, όπως θα μπορούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Συνέχισε να εξηγεί ότι τον Ιούνιο του 1998, «ο υπολογιστής πρόβαλε ότι η Ρωσία επρόκειτο να καταρρεύσει. Αυτό μετατράπηκε σε μακροπρόθεσμη κρίση διαχείρισης κεφαλαίων.
«Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις ροές κεφαλαίων».
Αυτό το καλοκαίρι, ο Άρμστρονγκ είδε ανησυχητική επιβεβαίωση εκτός του οικονομικού του μοντέλου Socrates, όταν η σύμμαχος της Ρωσίας Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε τα δικά της στρατεύματα στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, φαινομενικά για να βοηθήσουν τη Ρωσία στις προσπάθειες ανοικοδόμησης για ένα ποσό 115 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
«Αυτό ανοίγει την πόρτα για τη Δύση να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία υπό την ίδια προϋπόθεση», έγραψε ο Άρμστρονγκ τον Ιούνιο. ‘Όλα τα πιόνια σκακιού είναι ευθυγραμμισμένα και έτοιμα.”
Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Άρμστρονγκ παρακινήθηκε από τον δικηγόρο πατέρα του να ασχοληθεί με τους υπολογιστές τη δεκαετία του 1960 – ένα χόμπι που τροφοδότησε τη γοητεία του με τις αγορές εν μέσω του κραχ του 1966.
Έτσι, ο Άρμστρονγκ κατασκεύασε ένα παγκόσμιο μοντέλο στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και άρχισε να δημοσιεύει αποτελέσματα το 1972, ονομάζοντας την προσομοίωση του «Μοντέλο Οικονομικής Εμπιστοσύνης».
Όπως είπε στο The New Yorker το 2009, διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματικός κύκλος ολοκληρώνεται κάθε 8,6 χρόνια.
«Τη δεκαετία του ’80, ήμουν στη Γενεύη. Είδα την Ιαπωνία να αρχίζει να ανεβαίνει και το κεφάλαιο άρχισε να ρέει προς την Ασία», όπως είπε στην DailyMail.com.
Ο Μάρτιν Άρμστρονγκ σημείωσε σημαντική επιτυχία στην πρόβλεψη των αγορών.
«Παρατηρώντας αυτές τις ροές κεφαλαίων, έγραψα ένα πρόγραμμα για να παρακολουθώ και να προβλέψω πού θα κινηθεί το κεφάλαιο μετά», συνέχισε.
Αυτό το έργο έθεσε τη βάση για μερικές από τις πιο συγκλονιστικά ακριβείς προβλέψεις του Άρμστρονγκ και την ανεπιθύμητη προσοχή και προβλήματα που έφεραν.
«Τη δεκαετία του ’80, μια από τις κορυφαίες τράπεζες του Λιβάνου μου ζήτησε να φτιάξω ένα μοντέλο», θυμάται.
«Τους τηλεφώνησα και είπα ότι πίστευα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα δεδομένα. Είπα, «Ο υπολογιστής λέει ότι η χώρα σας θα καταρρεύσει σε οκτώ ημέρες».
«Και ο πελάτης μου στην τράπεζα μου είπε, «Λοιπόν, τι νόμισμα προτείνεις», και απάντησα, «ελβετικά φράγκα».
«Οκτώ μέρες αργότερα», όπως το θυμάται ο Άρμστρονγκ, «άρχισε ο Εμφύλιος Πόλεμος».
Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ο Άρμστρονγκ ενημέρωσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την παγκόσμια οικονομία, επισκέφτηκε την πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ στη Βρετανία — και είπε ότι η CIA αναζήτησε την τεχνογνωσία του στον απόηχο της οικονομικής κατάρρευσης της Ρωσίας το 1998.
«Σήμερα, ο υπολογιστής απλώς κατεβάζει αναφορές από όλο τον κόσμο και γράφει πάνω από 1000 αναφορές προβλέψεων κάθε μέρα», είπε στην DailyMail.com.
Όμως, ο Άρμστρονγκ είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα: αφού έχτισε τη φήμη του στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, πέρασε 11 χρόνια στη φυλακή για εξαπάτηση επενδυτών από 700 εκατομμύρια δολάρια το 1999 σε αυτό που περιγράφηκε ως «σύστημα Ponzi τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων».
«Δεν άρχισα να δημιουργώ κάποιου είδους πρόγραμμα που να προβλέπει πολέμους. Απλά συνέβη ».
Ο Άρμστρονγκ είπε ότι το 2011 ο «κύκλος πολέμου» ήταν όταν τα πράγματα άρχισαν να εξελίσσονται, γι’ αυτό πιστεύει τώρα ότι η Ουκρανία είναι το σημείο όπου θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, καθώς οι πρώτες εχθροπραξίες της ταιριάζουν με αυτό το χρονοδιάγραμμα.
«Έχουν γίνει τόσοι πολλοί πόλεμοι για την Κριμαία», πρόσθεσε, «περισσότεροι σχεδόν από οποιαδήποτε άλλη περιοχή».
Ο Άρμστρονγκ είπε ότι πιστεύει ότι τα πράγματα θα «ζεσταθούν» στην Ουκρανία το 2025 και «το τέλος της είναι πιθανώς το 2027».
«Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν απλώς έναν αέναο πόλεμο», είπε.
Ο Άρμστρονγκ είπε ότι πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κατά του πολέμου και ότι έχει μιλήσει με τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στο τηλέφωνο και ότι και αυτός είναι κατά του πολέμου.
Ο Άρμστρονγκ πιστεύει επίσης ότι το τρέχον κυβερνητικό σύστημα θα καταρρεύσει το 2032 — βασισμένο όχι στον κύκλο 8,6 ετών της άνθησης και της κατάρρευσης, αλλά σε έναν μεγαλύτερο κύκλο.
«Τώρα για το έτος 2032, αυτό που προβάλλει ο υπολογιστής είναι ότι περίπου κάθε 300 χρόνια, περνάμε από κύκλους όπου οι κυβερνήσεις αλλάζουν μορφές», εξήγησε.
«Το 2032 θα είναι το τέλος της Δημοκρατίας», προέβλεψε.Ο Άρμστρονγκ είπε ότι ελπίζει ότι οι κυβερνήσεις θα πλησιάσουν σε μια «άμεση δημοκρατία», όπου η πολιτική καθορίζεται με δημοσκόπηση του κοινού σχετικά με τις απόψεις τους.
Εξέφρασε την άποψη ότι η λεγόμενη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που καθοδηγείται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τον πρόεδρό του Klaus Schwab είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση», είπε, «σχετίζεται σίγουρα» όχι μόνο με το ξέσπασμα του διεθνούς πολέμου, αλλά και με τη σύγχρονη πολιτική πόλωση.
photo: pixabay
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.