Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

«Έχασα 90 κιλά χωρίς Ozempic χάρη σε 2 απλές αλλαγές» – Από την αϋπνία και τον πόνο, στην απώλεια βάρους


 Με συνεχή προσπάθεια και αφοσίωση, μια παχύσαρκη γυναίκα κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της και τη ζωή της, χάνοντας 90 κιλά μέσα σε δύο χρόνια χωρίς να χρειαστεί φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απώλεια βάρους, όπως το Ozempic, το οποίο κανονικά ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Ζυγίζοντας σχεδόν 227 κιλά και παλεύοντας με τον πόνο και το άγχος, η Jeanine Raine ήξερε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή. Τα επικριτικά σχόλια που δεχόταν από δασκάλους, διατροφολόγους, οικογένεια και φίλους για το σώμα της την εμπόδιζαν να εκφραστεί πλήρως. «Ο κόσμος ήταν κάπως κακός μαζί μου, οπότε απλώς κρατούσα τη γνώμη μου για τον εαυτό μου. Είμαι θετικό και αισιόδοξο άτομο, αλλά πάντα ένιωθα ότι η φωνή μου δεν ήταν ισχυρή επειδή ήμουν βαρύτερη».

Οι δυσκολίες λόγω της παχυσαρκίας και η απόφαση για την μεγάλη αλλαγή

Η Raine ένιωθε επίσης ντροπή για τους περιορισμούς του σώματός της, ζητώντας επεκτάσεις ζώνης ασφαλείας στα αεροπλάνα και κοιτάζοντας φωτογραφίες από εστιατόρια για να δει αν μπορούσε να χωρέσει στις καρέκλες.

Μετά από μια αρχική προσπάθεια απώλειας βάρους στα 18, ένας κύκλος περιορισμών και υπερβολικής άσκησης στο γυμναστήριο την έκανε πιο βαριά από ποτέ. Μέχρι την αποφοίτησή της από το κολέγιο, ζύγιζε 213 κιλά. Η καριέρα της ως δασκάλα ειδικής αγωγής ήταν προσωπικά αποδοτική αλλά σαν τιμωρία για το σώμα της. «Τα παιδιά είναι το πάθος μου αλλά το να στέκομαι όρθια για να διδάξω μαθήματα ήταν δύσκολο. Είχα πόνο στην πλάτη και στα γόνατα. Όλα πονούσαν κάθε μέρα».


Η σωματική ταλαιπωρία αποδείχθηκε αρκετά μεγάλη ώστε να την κινητοποιήσει να δράσει. «Εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισα ότι πρέπει να το πάρω την κατάσταση στα χέρια μου». Συμβουλεύτηκε τον γιατρό της, του οποίου η απάντηση ήταν αποθαρρυντική στο καλύτερο, λέγοντάς της, σύμφωνα με τη επαγγελματική του γνώμη, ότι είχε πάρα πολλά κιλά να χάσει και δεν θα μπορούσε να το κάνει με φυσικό τρόπο. «Το καταλαβαίνω, ξέρετε, ήμουν σχεδόν 227 κιλά», λέει η Raine. «Έτρωγα fast food καθημερινά, πολλές φορές μέσα στην ημέρα», εξομολογήθηκε η Raine.


Οι αλλαγές που βοήθησαν την Raine να χάσει κιλά με φυσικό τρόπο

Ψάχνοντας για πρακτικές συμβουλές αντί για μια αποθαρρυντική γνώμη, η Raine αναζήτησε έναν άλλο γιατρό που τη βοήθησε να αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες και να εντάξει την άσκηση στην καθημερινή της ρουτίνα. Ο νέος γιατρός δίδαξε την Raine να προσαρμόζει το είδος και την ένταση της άσκησής της και να βρίσκει εναλλακτικές μορφές των φαγητών που λαχταρούσε με χαμηλές θερμίδες.

Για να ελέγξει την πρόσληψη θερμίδων της, η Raine ορκίστηκε να μαγειρεύει όλα τα γεύματά της στο σπίτι. Συνηθισμένη στη σόδα, στο γρήγορο φαγητό και στα ζαχαρούχα επιδόρπια, ήταν δύσκολο να καταπολεμήσει τις λαχτάρες της. Σε μια προσπάθεια να τις διαχειριστεί, αντικατέστησε τη σόδα με ανθρακούχο νερό, το παγωτό με παγωμένα γιαούρτια, τις μεγάλες μπάρες σοκολάτας με μικρά σνακ.

Από την αϋπνία και το άγχος στην απώλεια βάρους και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Με τον καιρό, οι λαχτάρες της υποχώρησαν και η Raine μπόρεσε να δώσει προτεραιότητα σε τρόφιμα που ενισχύουν το σώμα της. «Η τροφή που βάζω τώρα στο σώμα μου δεν με κάνει να κόπωση. Έχω ενέργεια. Δεν ξυπνάω κουρασμένη. Δεν έχω πλέον υψηλή αρτηριακή πίεση».

Ενώ η Raine λέει ότι είχε “ακραίο άγχος” για το να πάει στο γυμναστήριο, ήταν αποφασισμένη να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε και ένιωθε το σώμα της. «Την πρώτη μέρα που πήγα στο γυμναστήριο, δεν μπορούσα να κάνω ούτε πέντε λεπτά στο διάδρομο. Η πλάτη μου με πόναγε, αλλά έλεγα «Ξέρεις τι;» τα κατάφερα. Τα κατάφερα να πάω στο γυμναστήριο». Και είπα, «Ακόμα κι αν έκανα πέντε λεπτά σήμερα, ίσως αύριο να μπορούσα να κάνω επτά».

Είχε δεσμευτεί να παραμείνει συνεπής και πήγαινε για προπόνηση κάθε μέρα με στόχο να αυξήσει σταδιακά την απόδοσή της. «Τελικά, το βάρος άρχισε να πέφτει και το φαγητό έγινε πιο εύκολο… Πριν το καταλάβω, είχα χάσει 30 κιλά».

Στην πρώτη της προσπάθεια να κάνει γυμναστική με σχοινάκι, δεν μπορούσε να σηκώσει το σώμα της από το έδαφος, αλλά με μια στάση απόλυτης περιστροφής, ορκίστηκε να συνεχίσει. Βελτιωνόταν σταθερά, ενσωματώνοντας κόλπα και μοιραζόταν τα βίντεό της με τους followers της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ανάρτηση της, στην οποία κάνει σχοινάκι έχει γίνει viral συγκεντρώνοντας πάνω από 43 εκατομμύρια προβολές. «Στα βίντεο μου, όταν χαμογελώ και κάνω τα κόλπα μου, είναι κυριολεκτικά επειδή πέρασα τέσσερις μήνες προσπαθώντας να πετύχω το κόλπο», είπε η Raine.

Από τις σωματικές δυσκολίες και τον πόνο μέχρι την απώλεια βάρους 90 κιλών, μέσα σε 2 χρόνια, η πρόοδος της Raine είναι αξιοσημείωτη. Ωστόσο, όταν κοιτάζει πίσω αντιμετωπίζει πάντα τον εαυτό της με συμπόνια. «Αν μπορούσα να δώσω μια αγκαλιά στον παλιό μου εαυτό, θα το έκανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις