Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Στις 8-10 Νοεμβρίου το συνέδριο, τι αποφασίστηκε


 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το όργανο ενέκρινε την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τη μετάθεση του συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου, καθώς και για τα οργανωτικά ζητήματα του Συνεδρίου. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή τόσο με φυσική, όσο και με εξ’ αποστάσεως συμμετοχή.

Αποφασίστηκε, επίσης, το μέτρο για την εκλογή αντιπροσώπων να έχει κλιμακωτή διαβάθμιση αναλόγως της συμμετοχής επί των εγγεγραμμένων, ξεκινώντας από 1/40 και φτάνοντας έως 1/60.

Το όργανο εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να μελετήσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν.

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε, επίσης,  τροπολογία που κατατέθηκε από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, με την οποία αποσυνδέεται η εκλογή προέδρου από την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής.

Ψηφίστηκε, ακόμη, κείμενο σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, το οποίο καταδικάζει ταυτόχρονα «προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής».

Το κείμενο που κατατέθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννη Μπουλέκο, Θανάση Θεοχαρόπουλο και Κώστα Ζαχαριάδη αναφέρει:

«Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου συνεδρίου όσο και της Κ.Ε. του κόμματος μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος».

Εξερχόμενη της αίθουσας η Νίνα Κασιμάτη σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έκανε γνωστό ότι καταψήφισε την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και χαρακτήρισε ως αντικαταστατική την τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις