Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ελληνικός Χρυσός: Στο 76% το ποσοστό ολοκλήρωσης του μεταλλευτικού έργου στις Σκουριές

 


Η πρόοδος του μεταλλευτικού έργου στις Σκουριές Χαλκιδικής έχει φτάσει το 76%, όπως ενημέρωσε η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελληνικός Χρυσός παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί, εστιάζοντας στη βιώσιμη εφαρμογή μεταλλευτικών πρακτικών, τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που θα έχει το έργο στις Σκουριές στη «πράσινη μετάβαση» της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κατά την επίσκεψη, η υφυπουργός ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του έργου, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων μεθόδων διαχείρισης νερού και αποβλήτων, καθώς και της περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε: «Βρίσκομαι σήμερα στις Σκουριές, ένα έργο που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ελληνική μεταλλευτική βιομηχανία. Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να διαπιστώσω την πρόοδο των εργασιών και να επιβεβαιώσω ότι το υπουργείο παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου. Το μεταλλείο των Σκουριών είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με προτεραιότητα στις τοπικές κοινωνίες, και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη των μετάλλων. Είμαι ικανοποιημένη που οι εργασίες προχωρούν γρήγορα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με στόχο την ολοκλήρωσή τους το 2025. Θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι εταιρείες που υλοποιούν τέτοια έργα πρέπει να τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους και να χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Οι Σκουριές θα γίνουν πρότυπο για άλλες επενδύσεις, καθιστώντας την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις στον τομέα των Ορυκτών Πρώτων Υλών, ειδικά μετά τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην απεξάρτηση από τρίτες χώρες».


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην υφυπουργό την πρόοδο στις Σκουριές, που δείχνει τη δέσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ευημερίας των τοπικών κοινοτήτων και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι το έργο των Σκουριών μπορεί να είναι κεντρικό στην πράσινη μετάβαση της Ευρώπης και να καθιερώσει την Ελλάδα ως κόμβο βιώσιμης εξόρυξης παγκοσμίως. Η δέσμευσή μας να κάνουμε τις Σκουριές πρότυπο μεταλλείου παραμένει ισχυρή, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και προστατεύοντας το περιβάλλον. Ευχαριστούμε τις τοπικές κοινότητες, τις αρχές και την κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη συνεργασία τους».

Από αριστερά: George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Eldorado Gold, Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις