Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Προφυλακιστέα η 50χρονη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα


 Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 50χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα.

Μετά την πολύωρη απολογία της στον Ανακριτή, ο τελευταίος με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί για το έγκλημα που συγκλόνισε την Λουτρόπολη της Φθιώτιδας.

Στο άκουσμα της απόφασης της προσωρινής κράτησης, σύμφωνα με το Lamiareport.gr η 50χρονη κατέρρευσε και κάλεσαν ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.

lamia.jpg

ΠΗΓΗ: Lamiareport.gr

Η φερόμενη ως δράστης του στυγερού φονικού, πέρασε κάτω από άκρα μυστικότητα το κατώφλι των δικαστηρίων Λαμίας, νωρίτερα από την ώρα που είχε προαναγγελθεί και απολογούνταν για περισσότερο από 5 ώρες.

Φαινόταν ταλαιπωρημένη και επανέλαβε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όπως κατέγραψε το LamiaReport, η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή, ενώ και ο συνήγορός της Μιχάλης Αστρακάς, θεωρεί ότι τα στοιχεία της κατηγορίας είναι ελλιπή. Στο πλευρό της η κατηγορούμενη είχε τόσο το σύζυγό της όσο και το γιο της.

Τελικά η 50χρονη διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.



«Εξαφανίστηκαν» τα παπούτσια και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που «επισκέφθηκε» την ηλικιωμένη

Ωστόσο παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα όπως, τι έγιναν τα παπούτσια και τα ρούχα που φορούσε η 50χρονη την ημέρα που πέρασε την πόρτα της 84χρονης και έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Το χρονικό σημείο στο οποίο βρέθηκε στο διαμέρισμα της άτυχης ηλικιωμένης, προσδιορίστηκε ιατροδικαστικά ότι ήταν και ο χρόνος θανάτου της. Επιπλέον τα όσα είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που γνώριζαν ήδη.

Θυμίζουμε ότι η 84χρονη είχε βρεθεί μαχαιρωμένη το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) στο διαμέρισμά της στην οδό Παπαδημητρίου στα Καμένα Βούρλα. Έφερε μια μαχαιριά στην πλάτη που ήταν αυτή που της έκοψε το νήμα της ζωής και ο θάνατός της προσδιορίστηκε χρονικά νωρίς το μεσημέρι της προηγούμενης.

Το θύμα βρήκε ο ξάδερφός της που είχε ανησυχήσει όταν η 84χρονη δεν είχε απαντήσει στα τηλεφωνήματά του και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί πατημασιά από παπούτσι, το οποίο προσδιορίστηκε εργαστηριακά και ταίριαζε με τον τύπο παπουτσιών που φορούσε εκείνη την ημέρα η 50χρονη. Η ύπαρξη τέτοιων παπουτσιών στην κατοχή της είχε επιβεβαιωθεί μάλιστα και μέσω φωτογραφιών της στο Facebook, όμως ως διά μαγείας τα παπούτσια χάθηκαν, όπως και όλα τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας!

Οι έρευνες είχαν στραφεί εξ αρχής στο στενό περιβάλλον του θύματος, καθώς στις αρχές είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη με το κλειδί κανονικά πίσω από την πόρτα και χωρίς ίχνος παραβίασης. Το συγκεκριμένο στοιχείο παρέπεμπε ότι η γιαγιά είχε ανοίξει η ίδια στο δολοφόνο της καθώς ήταν πρόσωπο που γνώριζε και εμπιστευόταν. Αυτό ίσως μαρτυρά και το γεγονός ότι είχε μαχαιρωθεί πισώπλατα (η 84χρονη είχε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο που ήταν στο σπίτι ώστε να του γυρίσει την πλάτη), ενώ παραπέμπει και σε άτομο που ήθελε να αιφνιδιάσει το θύμα του προκειμένου να αποφύγει την πάλη, κάτι που για τους έμπειρους αστυνομικούς έδειχνε γυναίκα.

Η 50χρονη από την πρώτη στιγμή έλεγε ψέματα στους αστυνομικούς, ακόμη κι όταν επιβεβαιώθηκε από κάμερα ότι ήταν στο σπίτι της ηλικιωμένης την ημέρα της δολοφονίας της. Στην κατάθεσή της μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι δε γνώριζε αν η ηλικιωμένη κρατούσε χρήματα στο σπίτι της, κάτι που αντικρούουν πολλές μαρτυρίες γνωστών της γιαγιάς που κατέθεσαν ότι η 84χρονη έλεγε σε όλους ότι είχε στην άκρη χρήματα για μια ώρα ανάγκης.

lamia1.jpg

ΠΗΓΗ: Lamiareport.gr

Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι αστυνομικοί το τελευταίο 24ωρο έχουν εντείνει τις έρευνες τους ψάχνοντας ακόμη και στον ΧΥΤΑ Λαμίας, τα στοιχεία που θα δέσουν ακόμη περισσότερο την 50χρονη με τον τόπο του εγκλήματος.

Η διάρρηξη στο σπίτι της δολοφονημένης

Εντωμεταξύ την αστυνομία απασχολεί και η υπόθεση διάρρηξης του σπιτιού της δολοφονημένης. Το προηγούμενο 24ωρο η πόρτα βρέθηκε όχι απλώς παραβιασμένη, αλλά διαλυμένη από τα κασώματα - πιθανότατα με βαριοπούλα - προκειμένου να εισέλθουν στο σπίτι!

Τα ερωτηματικά είναι πολλά, καθώς μιλάμε για ένα σπίτι που είναι στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας και πηγαινοέρχονται αστυνομικοί. Χρειάζεται πραγματικά απίστευτο θράσος για να διαρρήξεις ένα σφραγισμένο σπίτι και μάλιστα με αυτόν το τρόπο.

Τι ήταν λοιπόν αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον των διαρρηκτών, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν τουλάχιστον δύο και φορούσαν κουκούλες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις