Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το Ιράν ξεκίνησε τον πόλεμο κατά του Ισραήλ με βροχή πυραύλων... 500 ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ!


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ με πυραύλους, σε μία δραματική κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση ξεκίνησε με βροχή πυραύλων από το Ιράν προς το Τελ Αβίβ, λίγο μετά τις 20:00 κι ενώ λιγότερο από μια ώρα νωρίτερα, οι Ισραηλινοί ενημέρωναν τους Ισραηλινούς πολίτες ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά σε καταφύγια. 

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως η σημερινή επίθεση έχει μεγαλύτερο εύρος από την προηγούμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τον περασμένο Απρίλιο.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης - όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο OPEN - το Ιράν εκτόξευσε τουλάχιστον 500 πυραύλους κατά του Ισραήλ και ήδη θραύσματα από πυραύλους που αναχαιτίστηκαν έχουν πέσει στην Νεκρά Θάλασσα. Φαίνεται πως το πρώτο κύμα της επίθεσης έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post εκτοξεύθηκαν 500 πύραυλοι. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ συνεδριάζει για πρώτη φορά σε υπόγειο χώρο στο Τελ Αβίβ και λένε πως περιμένουν τα επόμενα κύματα των επιθέσεων του Ιραν. Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως μετά το πρώτο κύμα μπορεί να ακολουθήσουν drones με στόχο να σπάσει την αεράμυνα του Ισραήλ. 

Έχουν κλείσει οι εναέριοι χώροι του Ιράκ, του Ισραήλ και της Ιορδανίας. 

Φρουροί της Επανάστασης

Οι Φρουροί της Επανάστασης εξέδωσαν ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την επίθεση της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ. «Είναι μια εκδίκηση για τους θανάτους του Ισμαήλ Χανίγια και του Χασάν Νασράλ», αναφέρει η Τεχεράνη, προειδοποιώντας πως αν το Ισραήλ αντιδράσει και μας χτυπήσει θα δεχτεί και νέα, πιο σφοδρά χτυπήματα. 

Οι Ισραηλινοί πάντως διαρρέουν πως η απάντηση στο Ιράν θα είναι πιο σκληρή από ότι στο παρελθόν.   

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναχαιτίσεις πυραύλων έγιναν και πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας όπως είχε συμβεί και τον περασμένο Απρίλιο, αναχαιτίσεις πυραύλων που είχαν κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές εξελίξεις από το απόγευμα, όταν και διέρρευσε από τις ΗΠΑ η πληροφορία πως το Ιράν ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ισραήλ. Λόγω των συγκεκριμένων πληροφοριών, αεροπορικές εταιρείες ξεκίνησαν να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας και του Ιράν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις