Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς την ΠΝΟ για τη νέα 48ρη απεργία


 Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει επανειλημμένα διατυπώσει τον αυτονόητο σεβασμό στην απεργία και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και παρόλο που η απεργία των πλοίων επιφέρει πολύ σοβαρές δυσκολίες στη ζωή των νησιωτών, δεν διαμαρτυρηθήκαμε το πρώτο 48ωρο της απεργίας της Ομοσπονδίας σας, ούτε ζητήσαμε να μην εξασκείτε το αναφαίρετο δικαίωμά σας.

Η επαναλαμβανόμενη όμως και χωρίς διακοπή απεργία και μάλιστα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί μια ενέργεια που πλήττει ευθέως και πολλαπλώς τα νησιά.

Όπως ήδη γνωρίζετε, στο εμπόριο δεν υπάρχει πια stock προϊόντων, αλλά η τροφοδοσία προς τα νησιά γίνεται καθημερινά σε τρόφιμα, φάρμακα και διάφορα άλλα εμπορεύματα.

Επιπλέον, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ακόμη υπάρχει σημαντική μετακίνηση των επιβατών-επισκεπτών προς και από τα νησιά μας.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι παγκοσμίως είναι η μοναδική απεργία κατά την οποία δεν υπάρχει ποσοστό ασφαλείας, που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ότι οι νησιώτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε βασικές και ζωτικής σημασίας ανάγκες.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει διακοπή μεταξύ των απεργιών και για το λόγο αυτό ζητάμε να διακόψετε την δεύτερη συνεχόμενη 48ωρη απεργία που έχετε εξαγγείλει προκειμένου να γίνει η τροφοδοσία των νησιών και δουλέψουν οι επιχειρήσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.


Κύριε Πρόεδρε,

Αναγνωρίζουμε τους κόπους και την αγωνία κάθε εργαζομένου που διεκδικεί τα δικαιώματά του, αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται σε βάρος των υπολοίπων συνανθρώπων που αγωνιούν με τον ίδιο τρόπο για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο αποκλεισμός τους από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό στον αγώνα σας αυτό να μην έχετε απέναντί σας την κοινωνία των Κυκλάδων, γι΄ αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα όλοι -Πολιτεία, Φορείς, Εταιρείες- να δούμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα το πρόβλημα και το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.


Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις