Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Πατέρας δύο παιδιών ο 40χρονος που σκοτώθηκε κάνοντας παραπέντε – «Ήταν πεσμένος στα Bράχια»

 


Τραγωδία το απόγευμα της Τετάρτης στα Βασιλικά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ένας 40χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε λόφο κάνοντας «παραπέντε».

Ο 40χρονος Έλληνας με καταγωγή από τη Γεωργία, πατέρας δύο παιδιών, είχε έρθει στην Ελλάδα για να σπουδάσει και έκτοτε ζούσε εδώ. Σύμφωνα με φιλικά του πρόσωπα τα οποία βρέθηκαν σήμερα στο σημείο του δυστυχήματος, ο άτυχος άνδρας έκανε «παραπέντε» τα τελευταία 3-4 χρόνια και σύμφωνα με τους ίδιους, ο θάνατος του αποδίδεται πιθανότατα σε λάθος χειρισμό, καθώς το αλεξίπτωτο φαίνεται ότι άνοιξε όταν πήδηξε από την πλαγιά.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε σήμερα το απόγευμα στις 15:55 για την πτώση του 40χρονου και άμεσα έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα καθώς και η ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ για την ανάσυρσή του.

Οι Πυροσβέστες αφού εντόπισαν τη σορό του άνδρα, τη μεταφέραν σε προσβάσιμο σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Ήταν πεσμένος στα βράχια»

«Ήρθαμε εδώ και ήταν πεσμένος στα βράχια, προσπαθήσαμε να τον βρούμε και να τον ανασύρουμε. Μόλις τον βρήκαμε, πήγε το ΕΚΑΒ κατευθείαν για να δούνε αν είναι ζωντανός. Δυστυχώς δεν ήταν καλά τα πράγματα. Οι φίλοι του μας είπαν ότι πετούσαν μαζί, δεν κατάλαβαν πως έπεσε», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το περιστατικό αναφέρει:

Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάσυρση από δύσβατο σημείο, αιωροπτεριστή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις