Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Γυναίκα που έχασε πάνω από 30 κιλά αποκαλύπτει ποια συνήθεια την βοήθησε στην προσπάθειά της – «Ήταν τόσο απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικό»


 Μια γυναίκα κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της μέσα σε λίγους μήνες χάρη σε μία απλή αλλαγή που έκανε στην καθημερινότητά της. Η Christie Wills πήρε πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την απώλεια βάρους, η ίδια εξομολογείται ότι νιώθει υπέροχα αφού κατάφερε να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της.

Η απρόσμενη αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας 

Η πανδημία Covid-19 και το lockdown οδήγησαν πολλούς ανθρώπους σε ανθυγιεινές συνήθειες, με την αύξηση βάρους να είναι μία από τις δυσάρεστες παρενέργειες των περιορισμών.

Η Christie Wills από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι τα κιλά ανέβαιναν σταδιακά, μέχρι που ανέβηκε στη ζυγαριά και ανακάλυψε ότι ήταν πάνω από 84 κιλά από 60 κιλά που ζύγιζε πριν. «Δεν μπορώ πραγματικά να εντοπίσω έναν συγκεκριμένο λόγο, αλλά υποθέτω ότι απλά έπαψα να νοιάζομαι για την υγεία μου. Έτρωγα ό,τι ήθελα και σταμάτησα να γυμνάζομαι. Δεν είχα καθόλου πρόγραμμα και απλά αφηνόμουν», είπε η 27χρονη.

Η απλή συνήθεια που βοήθησε στην απώλεια βάρους

Όταν είδε μια φωτογραφία από την εποχή που ήταν στο μεγαλύτερο βάρος της, η Christie δεν αναγνώρισε τον εαυτό της. Τότε είπε ότι αυτό ήταν το κίνητρο που χρειαζόταν για να βελτιώσει την υγεία της.

Όπως όμως συμβαίνει με πολλούς ανθρώπους που ξεκινούν μια προσπάθεια απώλειας βάρους και βελτίωσης της υγείας, η Christie ένιωσε μπερδεμένη καθώς δεν ήξερε από πού να ξεκινήσει. Έτσι αποφάσισε απλά να περπατάει περισσότερο.

Είχε τραυματίσει τον αστράγαλο της, οπότε γνώριζε ότι έπρεπε πρώτα να τον ενισχύσει και ξεκίνησε διανύοντας περίπου 5-7 χιλιόμετρα την ημέρα. Σε συνδυασμό με την απαιτητική δουλειά της στην εταιρεία λιανεμπορίου Kmart, όπου συχνά δούλευε 50 ώρες την εβδομάδα, έκανε κατά μέσο όρο 30.000 βήματα την ημέρα.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: «Άρχισα να χάνω βάρος αρκετά γρήγορα. Ήταν τόσο απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικό. Οι άνθρωποι πραγματικά αγνοούν τη δύναμη που έχει το απλό περπάτημα, αλλά είναι μια πολύ αποτελεσματική άσκηση. Κατάφερα να χάσω 20 κιλά μόνο περπατώντας».

Έπειτα, ξεκίνησε να κάνει κάποια προπόνηση με βάρη στο γυμναστήριο. Είπε ότι όχι μόνο βελτίωσε τη φυσική της κατάσταση αλλά και την ψυχική της υγεία.

Πώς σταμάτησε τις ανθυγιεινές συνήθειες και έχασε κιλά

Η Christie επίσης ήξερε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τις κακές διατροφικές της συνήθειες, οι οποίες οφείλονταν στις πολλές ώρες που εργαζόταν. Ήταν εξαρτημένη από το fast food τρώγοντας μπέργκερ, πατάτες και αναψυκτικά. Για να σταματήσει αυτή την εξάρτηση από το fast food αντικατέστησε τα έτοιμα γεύματα με πιάτα ισορροπημένα σε πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες.

«Δεν στερούμαι τίποτα και εξακολουθώ να απολαμβάνω τα αγαπημένα μου γλυκά περιστασιακά. Αλλά νιώθω πολύ καλύτερα τροφοδοτώντας το σώμα μου με τη διατροφή που χρειάζεται», είπε η Christie. Διαπίστωσε ότι το προγραμματισμός των γευμάτων της εκ των προτέρων την βοηθούσε να μην παρασύρεται από έτοιμα γεύματα και επίσης άρχισε να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή μέτρησης θερμίδων.

Σε τέσσερις μήνες, η Christie έπεσε στα 53 κιλά. Έκτοτε, έχει αποφασίσει να πάρει άλλο μισό κιλό επειδή νιώθει πιο άνετα. Η Christie, που νιώθει “καλύτερα από ποτέ” και μοιράζεται το ταξίδι της στο TikTok για να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους. «Το πιο δύσκολο είναι απλά να ξεκινήσετε», είπε. «Αλλά μόλις αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα και να νιώθετε καλύτερα, θα εθιστείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις